Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Parmesan

Den hårde parmesan benyttes ofte til pasta og risotto. Riv osten til parmesanflager og drys den udover pastaretten – velbekomme!

Om Parmesan

Parmigiano Reggiano aka Parmesan er under tiden blevet kaldt for ”Ostens konge” og er opkaldt efter dens oprindelse, altså områderne Parma og Reggio Emilia. Osten skal komme fra disse områder for at kunne klassificeres som en ægte parmesan. Parmesan er en meget næringsrig ost, eftersom den indeholder 33 g. protein pr. 100 gram.

En rulle pizzadej skåret i strimler, trillet til tynde stave og så trillet i pesto eller parmesan inden bagning.
BRØDSTAVE MED PESTO ELLER PARMESAN

Fremstilling

Parmesan fremstilles af komælk fra aftenmalkning. Herefter tilsættes valle fra gårsdagens produktion indeholdende gærkulturer. Kalveløbe tilsættes, temperaturen sættes til 33 grader og efter 10-12 timer opnår osten sin faste form. Ostemassen nedbrydes herefter til små stykker på 2-4 mm., der så opvarmes til 55 grader. Den nye masse anbringes i forme og placeres så i saltlage i op til 4 uger.

Helstegt svinemørbrad vendt i hakket persille og citronskal, serveret med pasta i cremet spinat-flødesauce og et godt drys revet parmesan.
PASTA MED SVINEMØRBRAD OG CREMET SPINAT-FLØDESAUCE

FAKTA

Ostetype:
- Hård og kornet ost af typen ”grana”

Karakteristika:
- Hård, kornet, sprød, flaget

Smag:
- Salt, nødder og skovbund

Oste der minder om:
- Grana Padano
- Piave
- Hård Gouda

Passer godt sammen med:
- Rødvin, Cabernet

Denne artikel er leveret i samarbejde med Arla

En klassisk italiensk inspireret salat med mørt saftigt oksekød, ristede svampe, parmesan, balsamicoglaze og cæsarmayo.
TAGLIATA MED ONGLET, SVAMPE OG PARMESAN