Manchego stammer fra det vilde La Mancha i det centrale Spanien og fremstilles udelukkende af mælk fra får af Manchega-racen. Osten er ikke blot Spaniens mest kendte ost, men også den største. Faktisk produceres der 3 mio. kg. om året.
Efter malkning fra Manchega-fåret nedkøles mælken til 4 grader, hvorefter den transporteres til mejeriet. Mælken hældes op i rust stålfade, hvori der tilsættes naturlig løbe eller enzymer for at fremme koagulering/stivning. Massen nedbrydes derefter til små stykker på 5-10 mm. Osten kommes på forme, saltes og stilles til modning i mindst 60 dage.
Ostetype
- Halvhård fåremælksost
Karakteristika
- Karakteristisk sildebensskorpe og sødlig smag
Smag
- I sine tidlige år har osten en let salt og nøddeagtig smag og en blød konsistens. Herefter begynder osten langsomt at tørre ud og blive mere fast.
Oste der minder om
- Parmigiano Reggiano
- Pecorino Romano
Passer godt sammen med:
- Rosé, se evt. Forslag her
Denne artikel er leveret i samarbejde med Arla