Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Flødeost

Flødeost er en hvid, cremet smøreost, der ofte bruges som smørelse på brød, men kan også anvendes i pastasalater, saucer og pastaretter. Især oste med høje fedtprocenter passer til varme retter.

Om Flødeost

Flødeosten blev opfundet i 1872 af en amerikansk mejerist, som ved et uheld udviklede en metode til at producere flødeost, da han forsøgte at genproducere en fransk ost. Han stiftede herefter firmaet, Philadelphia, som i dag er kendt for sine flødeost, der er fremstillet af komælk. I dag fremstilles der flødeost over hele verden af mange forskellige producenter.

Saftige svinekoteletter fyldt med cremet flødeost med urter og serveret med forårsslaw af spidskål, æble, dild og selleri.
OSTEFYLDTE SVINEKOTELETTER MED FORÅRSSLAW

Fremstilling

Flødeost er et meget enkelt produkt, der kun består af fløde, mælkesyrekultur og salt.

Mælken blandes i fløden, hvorefter massen svarmebehandles og homogeniseres, så konsistensen er rigtig. Herefter tilsættes mælkesyrekulturen, som får fløden til at syrne. Efter dette centrifugeres ostemassen for at få ostevallen siet fra. Ostemassen er nu klar til at blive saltet og få tilsat eventuelle krydderier, hvorefter de fyldes i bægre.

Lav det skønneste brød med ost og krydderurter på ingen tid, lige til at brække i mindre stykker. Fyldet er nemt at variere efter smag og behag.
OSTEBRYDEBRØD

fakta

Ostetype
- Flødeost

Karakteristika
- Flødeost indeholder mindst 60% fedt i tørstof. Hvis fedtindholdet er lavere, betegnes den som friskost.

Smag
- Mild, syrlig og med en cremet konsistens og en mild smag af fløde.

Oste der minder om
- Friskost
- Mascapone

Passer godt sammen med.
- Brød, kiks, hvedeøl

Denne artikel er leveret i samarbejde med Arla

En skøn bund af nødder, mandler og kiks. Ovenpå en ostecreme lavet på mascarpone og cremefraiche vendt forsigtigt med lidt hindbærpure og toppet med en gele af hindbær samt friske bær.
HINDBÆR CHEESECAKE