Emmentaler er en fast, gul ost, der stammer fra Emmental i Schweiz. Emmental osten laves på komælk og er kendetegnet ved sine store huller og stærke nøddeagtige smag.
Emmentaler er en fast, gul ost der stammer fra Emmental i Kanton Bern i Schweiz.
De store huller i Emmentaler-oste er nærmest ikoniske for oste og er et markant særkende. De er valnøddestore med en diameter på mellem 2 og 4 centimeter.
Navnet Emmentaler er ikke beskyttet, hvorfor der i dag produceres oste af emmentalertypen i næsten alle osteproducerende lande. Oprindelsen er ikke helt klar, men osten er blevet produceret i flere århundreder.
Emmentaler fremstilles af komælk og er medium-hård. Smagen er pikant og nøddeagtig uden at være direkte stærk. Emmentalerost modnes 2-14 måneder og har mindst 45 procent fedtindhold. Den er møllestensformet med store huller og vejer omkring 65-110 kg.
Ostetype
- Emmentaler er en fast, gul ost lavet af komælk.
Karakteristika
- Osten er kendetegnet ved sine store, fremtrædende huller, der giver den et markant udseende.
Smag
- Emmentaler er aromatisk og med smag af nøddekerne.
Passer godt sammen med
- Lufttørret skinke, Sauvignon Blanc, Viognier, Riesling, Pinot Blanc, tør, mousserende vin
Denne artikel er leveret i samarbejde med Arla