Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Vi kalder dem for ’smagfulde dekorationer’

Lige siden 1988 har familien Høgholt - som nogen af de allerførste i Danmark - dyrket sprøjtefri og miljøvenlige krydderurter i gartneriet Legro ved Karlslunde på Sjælland.

Men faren Erling og sønnerne Lars og Niels er også på en mission. De tre gartnere vil gerne have danskerne til at springe ud i at bruge flere krydderurter i madlavningen – både fordi urterne er smukke, men også fordi de giver smagsoplevelser ud over det sædvanlige:

”Når vi viser folk en krydderurt, spørger de ofte, om vi har en opskrift, de kan bruge. Men i virkeligheden er det jo ikke det, det handler om. Det handler om at slippe fantasien løs og tilsætte smagen af fx syrligt, citron eller sennep dér, hvor man synes. Der er to dimensioner i krydderurterne; der er både noget at kigge på og noget for smagsoplevelsen. Derfor kalder vi dem ’smagfulde dekorationer’ – fordi de både pynter og smager fantastisk.”

Håndplukket med kærlighed

Smagen hænger uløseligt sammen med den ekstraordinære kvalitet. Og for at Netto dagligt får friske krydderurter såsom dild, purløg og persille af højeste standard, er familien Høgholts høstmetoder yderst skånsomme overfor planterne.

”Alle vores urter bliver høstet ved hånden og tjekket for, om der skal være noget, som ikke må være der; en lus fx. Det gør vi for at være sikre på, at alt vi sender afsted er helt i top. Vi har haft prøvet med robotter, men vores planter er jo ikke helt ens, så det går ikke. Så den urt, du står i hånden i butikken, den er fuld af kærlighed.”

Læs også om
Per Hardenberg og spinatens mange anvendelsesmuligheder