Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

"Spinaten har så mange vidt forskellige anvendelsesmuligheder"

Tilbage i 1978 startede Per Hardenberg AP Grønt, og i dag dyrker familien Hardenberg og de knap 200 medarbejdere et væld af forskellige salatarter på markerne på begge sider af Roskilde Fjord i Nordsjælland.

Per Hardenberg er, ifølge ham selv, lidt af en passioneret "spinat-freak", og en af de ting, som AP Grønt gør noget særligt ud af for at kunne levere den bedste spinat til danskerne, er forskning i de lækreste, mest smagfulde sorter. 

"Fordi spinaten er så stort et produkt i Danmark, er vi nødt til at teste, hvordan vi får det bedste produkt frem. Så vi forsker utroligt meget i nye sorter. Vi har store afprøvninger hver sæson, hvor vi planter en masse forskellige nye frø på arealer, og så kommer repræsentanter fra frøfirmaer fra hele Europa på besøg og ser, hvordan deres sorter tager sig ud i vores spinatforsøg."

En vifte af muligheder

"En god spinat skal der være bid i. Den skal være crunchy, sprød og have en god spinatsmag."

"Det hænger ofte sammen med, hvordan spinaten ser ud. Du kan godt få spinat, som er flad og tynd, men så er smagen også ofte tynd og kedelig. Derfor dyrker vi det, vi kalder Savoy-spinat, som er mere krøllet i bladene."

Per har også en forklaring på, hvorfor det netop er spinaten, der har vundet så meget frem hos de danske forbrugere de sidste par år. Det saftige, grønne blad kan nemlig bruges i et væld af retter – det er næsten kun fantasien, der sætter grænserne.

"Spinaten er blevet så populær, fordi den jo har så mange vidt forskellige anvendelsesmuligheder, som et almindeligt salatblad ikke har. Du kan lave stuvet spinat, spinatsmoothies, spinatsauce, du kan bruge den kold og frisk i en fersk salat og du kan lave både kold og varm spinatsuppe, som er helt ekstremt lækkert."

Lokale avlere - netto-danmark - AP Grønt og spinat

Læs også om
Jens Christian Hansen og de bæredygtige svampe