Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Intet slår smagen af et dansk æble

Jette Jørgensen og hendes mand Bent driver Munkebjerg Økologiske Frugtplantage ved Vejle Fjord. Oprindeligt producerede parret økologiske æg, men udvidede for 10 år siden med økologiske æbler.

For Jette er det smagen, der driver værket. Som hun forklarer: "Der er jo ikke noget bedre end et dansk æble. Der får du en helt særlig smag og fine nuancer. At gå ud og finde sig et frisk æble sådan en morgen i september måned, det er simpelthen noget af det bedste, jeg ved".

Heldigvis kan Nettos kunder plukke Jettes æbler i butikkerne i store dele af året. Æblerne, der havner i Netto, høstes fra starten af september og frem til november. Så er der økologiske æbler fra Munkebjerg frem til slutningen af januar.

ØKOLOGI FOR ALT I VERDEN

Den gode smag fra Munkebjerg skyldes både omgivelserne og den økologiske drift.

"Vores plantage ligger meget højt, og derfor får vi altid en god vind. Undergrunden er også rig på ler og mineraler, og det tror jeg da gavner æblerne. Vi skal prøve at undgå al den forurening i vores madvarer. Jo flere år, vi selv arbejder med økologien, jo mere bevidste bliver vi også omkring, hvad der kan være i æblerne".

Netop dyrkningsforholdene er også en af grundene til, at Jette selv foretrækker at handle lokale råvarer. "Kan jeg købe lokalt, så gør jeg det. Vi får for eksempel vores kød fra dyr, der går i nærheden. Så ved jeg, at de har haft ordentlige forhold og ikke er transporteret over lange afstande. Det betyder noget for mig"

Så hellere sætte tænderne i noget frisk, økologisk og lokalt:

"Et dansk, økologisk æble er noget unikt. Man kan stole på, at det ikke indeholder pesticidrester, og smagen er altså bare noget helt særligt"

Læs også om
Familien Høgholt og de "smagfulde dekorationer"