Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem
Gulerødder smager bedst, når naturen gør arbejdet

Klaus Vestergaard har haft fingrene i jorden siden barnsben. Han er tredje generations gulerodsavler, og i dag dyrker Klaus og familien gulerødder, pastinakker og jordskokker. 80% af produktionen er økologisk.

Gulerødderne sås fra sidst i januar og frem til starten af juni. På den måde kan der høstes sprøde, naturlige gulerødder til Nettos butikker fra starten af sommeren og frem til næste forår. 

Når det gælder gulerødderne, har Klaus en klar holdning. Det handler om at lade naturen gøre arbejdet.

”Vi brænder for økologi. Jeg kan godt lide at arbejde på naturens præmisser. Man kan lægge et frø i jorden, og så et halvt år efter har man en gulerod på 100 gram. Uden kemi. Det giver mig en faglig stolthed”.

Og en gulerod er ikke bare en gulerod. ”Vi har nogle rigtig dygtige medarbejdere, der har sat sig ind i at dyrke gulerødder på en god og sund måde. Den faglighed, den giver altså de bedste gulerødder”.

Smagen af et sundt liv

På gården står der altid en skål fremme med gulerødder og andre grøntsager. Så de ansatte kan smage den vare, de sælger. Men også så Klaus og de andre selv kan leve sundere. ”Sunde fødevarer skal være tilgængelige, der hvor vi mennesker er. For spiser du sunde ting og sørger for at få rørt dig lidt, så får du et godt og sundt liv”.

Friske råvarer, der er dyrket lokalt, betyder alt for Klaus: ”Jeg mener, at man skal spise de ting, der gror der, hvor man bor. Jeg vil vide, hvor råvarerne kommer fra, og vide noget om, hvordan de er produceret”.

”Kunderne i Netto kan stole på mig, for vi har sat os ind i, hvordan man dyrker sunde gulerødder på en ordentlig måde. Det er det eneste, det handler om for mig. Det kan I godt hilse og sige”.

Læs også om
Kartoffelavlerne Jens Kristian og Søren Peter Kjeldahl fra Samsø