Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

En tomat er ikke bare en tomat

I mere end 100 år har Mads Pedersens familie dyrket grøntsager, og i dag har familien et stort tomatgartneri ved Odense på Fyn. Mads er selv 4. generation avler og for ham kan den røde grøntsag noget særligt.

”En tomat er ikke bare en tomat. Det handler om passion og stolthed og det skaber glæde for mig at producere tomater i topkvalitet og opleve folks reaktion på dem.”

Et væld af tomatsorter

Hverdagen for Mads handler derfor også om, at få nye tomatsorter ud til de danske forbrugere, så de får nye kulinariske oplevelser på middagsbordene.

”For bare 10 år siden var der kun runde tomater på markedet, men nu kan du få et hav af varianter. Du kan få 10 forskellige slags tomater i en almindelig Netto-butik i dag. Det er en sjov udvikling at være med til som gartner. Den udvikling betyder også, at det ikke er de samme tomater, vi høster igen og igen år efter år. Produktionen er hele tiden i udvikling.”

Direkte fra drivhus til butik

I gartneriet på Fyn har de også været med til at skabe en helt ny måde at høste tomaterne på. Tomaterne håndplukkes nænsomt, så gartnerne er helt sikker på, at de er af høj kvalitet. Og så handler det om, at høste dem, når de er helt klar til det danske middagsbord.

”Vi var faktisk et af de første gartnerier, der i sin tid begyndte at høste vores tomater, når de var helt modne. I gamle dage høstede man allerede tomaterne, når de var orangefarvet. Ikke fordi de rent faktisk var klar til høst, men det var fordi de først skulle transporteres, så på laget og så sælges. I dag høster vi dem dagen før, hvor de er helt blodrøde og i topkvalitet, og så kan de være i butikken næste dag.”

Læs også om
Familien Høgholt og deres "smagfulde dekorationer"