Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Det er svampenes indre, der tæller.

Tilbage i 1963 startede Jens Christian Hansens forældre med at dyrke bæredygtige svampe på gården i Tvedemose, lidt uden for Præstø på Sjælland. I dag driver Jens Christian og hans kone Kirsten familiegården videre og dyrker mere end 30 forskellige slags svampesorter ud fra økologiske principper.

70 medarbejdere har deres daglige gang i svampehallerne, og Jens Christian og Kirsten har nogle helt klare ambitioner med de svampe, som de hver dag leverer til Nettos forretninger i hele Danmark.

"For os er det ikke et spørgsmål om, hvor hvide og pæne vores svampe er. For os er det det indre, der tæller. Med det mener vi, at det vigtigste er kvaliteten og oplevelsen, når man får vores svampe med hjem, tilbereder dem og smager dem."

Lader svampene gro i ro og mag

For at få den bedste smag og konsistens frem i svampene, dyrker ægteparret deres svampe ud fra et særligt dyrkningsprincip, som de kalder "Slow drift":

"Normalt vokser en svamp meget hurtigt, men ved at vi får vores svampe til at gro langsommere og ved at vi giver dem mere plads, får de lov til at udvikle sig. Derfor håndplukker vi svampe hver anden time, hvor vi udvælger de bedste, så der bliver plads til at de andre svampe kan udvikle sig. På den måde får vi svampe med mere substans. Det betyder en bedre og mere kraftfuld smag, mere struktur og mere bid."

Læs også om
Casper Grønbech og de danske rød-hvide radiser