Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem
Økologisk landmand med hjertet på rette sted

STORT TILLYKKE TIL ÅRETS ØKOLOG 2018!

I fire uger har otte danske økologer m/k dystet om at blive Årets Økolog 2018. Over 30.000 danskere har stemt på deres favorit. Der var tæt løb, men Hester & Bjarke fra Samsø fik flest stemmer og er dermed vindere af titlen og de 100.000 kroner.

Pengene vil de bruge på et spiringsdrivhus til deres småplanter og på træer og buske, der skal gavne biodiversiteten til gavn for fremtidige forpagtere af gården.

Hester og Bjarke driver Yduns Have på Samsø, hvor de producerer økologiske æg og grøntsager, der kan købes fra gårdbutikken og igennem det fællesskabsstøttende landbrug. De to nyuddannede økologiske landmænd har masser af ambitioner på vegne af Yduns Have.

Tak til alle danske økologer for deres passion og engagement, som de hver dag lægger i deres arbejde, så danskerne kan få gode, økologiske varer på bordet. Og tak til alle der stemte.

Stort tillykke til Hester & Bjarke

Danskerne er verdensmestre i at handle økologisk

Økologien stormer fortsat frem i de danske husholdninger.

I 2017 købte vi økologiske varer for 11,3 milliarder kr. Det betyder, at mere end 13,3 procent af det samlede fødevaresalg nu er økologisk – og det er en verdensrekord!

Det er mere end halvdelen af alle danskere, der vælger at købe økologiske varer hver uge, og Økologisk Landsforening forventer at det tal bare vil fortsætte opad i de kommende år. Derfor er der brug for mange flere og nye producenter af økologiske varer

Heldigvis vokser de landbrugsarealer, der bliver dyrket økologisk i takt med, at flere og flere indkøbskurve bliver økologiske.

På bare et år fra 2016 til 2017 blev et areal på størrelse med hele Langeland for eksempel omlagt til økologi. Og Staten har de sidste to år givet støtte, så det svarer til, at et areal på størrelse med 150 fodboldbaner om dagen bliver forvandlet fra konventionelt til økologisk landbrug.  Og hvis prognoserne holder, vil der være brug for endnu flere økologer og mere økologisk landbrugsjord i fremtiden.

Svend Erik fra Randers blev kåret til årets økolog 2017

I otte uger havde vores otte økologer dystede om titlen, og i alt havde 25.348 danskere stemt på deres favorit.

Endnu flere havde set økologernes videoer, delt og kommenterede vores økologers historier på de sociale medier – det skal I have tak for.

Svend Erik fra Randers fik flest stemmer og blev dermed Årets Økolog 2017. Han er 80 år gammel og producerer økologiske æg og grøntsager på sin gård i Midtjylland. Han ville bruge præmien på 100.000 kr. på sine medarbejdere og på at få endnu flere økologiske madvarer ud til danskerne.

Se hvordan det så ud, da Svend Erik fik at vide, at han havde vundet her.