Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Løgismose No 1

Løgismoses sommelier har sammen med franske vinproducenter, skabt en unik vinserie med autentisk fransk smag.

Løgismose vil med sin nye vinserie i Netto gøre nemmere for dig at vælge vin. Vinen i flasken er fransk, men etiketten er på dansk, og du kan på forsiden læse hvad vinen smager af uden at skulle læse det med småt på bagsiden.

Den tydelige variation i både etiketfarve, vinstil og smag gør det nemt at navigere blandt vinene, når de står på hylden.

Løgismose Hvid No 1

En fyldig hvidvin lavet med inspiration fra de eftertragtede hvide vine fra Bourgogne.
Hvid No. 1 er lavet på Chardonnay druen. Smagen rummer gule blommer, æbler og citrus samt toner af vanilje og ristede nødder fra egetræ. Løgismose Hvid No 1 passer til fyldige retter med fisk f.eks. laks, rødspætte eller torsk, ovnstegt kylling eller andet lyst fjerkræ samt hvidskimmeloste som brie og camembert. Servér den ved 8-10 grader.

Vin & mad match

Løgismose Hvid No 1 passer til fyldige retter med fisk f.eks. laks, rødspætte eller torsk, ovnstegt kylling eller andet lyst fjerkræ samt hvideskimmeloste som brie og camembert.
Prøv den f.eks. til madtærte med kylling, hvedeotto med Karl Johan og vinterkål, kylling i flødesovs, kartoffel/porresuppe med parmaskinke.

Timianstegt Løgismose kyllingebryst serveret med grønne asparges og sauce blanquette med Løgismose rygeost.
STEGT LØGISMOSE KYLLINGEBRYST, GRØNNE ASPARGES OG RYGEOST SAUCE BLANQUETTE

Løgismose Rosé No 1

En tør og frugtig rosévin lavet med inspiration fra de charmerende rosévine fra Sydfrankrig.
Rosé No. 1 er lavet på druerne Grenache og Cinsault og har en liflig let krydret smag af jordbær, hindbær, citrus og urter. Den er glimrende uden mad, men egner sig også til lette retter med grøntsager, særligt tomater, fisk, skaldyr eller fjerkræ. Servér den ved 7 grader.

Vin & mad match

Den er glimrende uden mad, men egner sig også til lette retter med grøntsager, særligt tomater, fisk, skaldyr eller fjerkræ.
Prøv den f.eks. til tomatsalat med oliven, feta og croutoner.

Syltede tomater serveret med kold rejebouillon med rejer og dild.
SYLTEDE TOMATER MED KOLD REJEBOUILLON OG URTEOLIE

Løgismose Rød No 1

En fyldig rødvin lavet med inspiration fra de populære rødvine fra Sydfrankrig.
Rød No. 1 er lavet på druesorterne Merlot og Syrah og har en dyb smag af mørke kirsebær, blåbær, peber og rosmarin. Nyd den til kraftige retter med okse, lam eller gris samt til faste oste. Den er også glimrende til grillmad og barbecue. Servér den ved 18 grader.

Vin & mad match

Nyd den til kraftige retter med okse, lam eller gris samt til faste oste. Den er også glimrende til grillmad og barbecue.
Prøv den f.eks. til klassisk lasagne, millionbøf med kartoffelkompot, spaghetti meat balls.

Ribeye grillet med BBQ-sauce serveret med løg syltede i sherryeddike.
GRILLET RIBEYE MED LØGISMOSE BBQ-SAUCE OG SYLTEDE LØG

Sådan smager du på vin

  1. Start med at slynge vinen forsigtigt rundt i glasset, så overfladearealet øges og flere aromaer får mulighed for at stige op.
  2. Duft til vinen og sørg for at trække duften langt op i næsen, så den kommer ind i næsehulen, hvor sansecellerne sidder
  3. Smag herefter på vinen og husk at lade den være i munden et par sekunder, så alle sanseceller i munden stimuleres.
  4. Med lidt øvelse kan man suge en smule luft ind mellem læberne mens, man har vinen i munden. Det ilter vinen og øger fordampningen af aroma bagerst i munden op i næsehulen.
  5. Synk vinen og bemærk hvor lang tid, smagen hænger ved

Sådan nyder du bedst din Løgismose vin

  1. Sørg for at temperere vinen forud for servering. Ved den rette serveringstemperatur er vinen smagsmæssigt i balance og giver den bedste oplevelse.
  2. Server vinen i rene, rummelige vinglas.
  3. Lad ikke søde eller stærke ting påvirke dine smagsløg inden, du smager på vinen. Tørre vine kan let virke sure, hvis du lige har spist eller drukket noget sødt. Stærk mad eller tobaksrøg får vinen til at smage mere neutralt.
  4. Vin smager faktisk bedst, når man er sulten. Derfor smager den vin, du nyder mens, du laver mad, så godt.