Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Løgismose Bag-in-box vin

Det var fra den ene yderlighed til den anden. Til hverdag serverede Løgismose fine, kostbare vine i selskab med hummer, trøfler og caviar og nu skulle der udvikles tre vine, der skulle sælges i 3 liters papkartoner i Netto.

Kvaliteten skulle gøres relativ, og det handlede om at levere, eller nærmere overlevere, i forhold til prisen. Det var i alt sin enkelthed kongstanken – nu skulle den bare gøres levende.

Kyllingen var første skridt, og vinen var netop klar til at springe fra tegnebrættet, da vi tog til Sydfrankrig, for at besøge en leverandør, vi turde betro opgaven. Løgismose var skrevet ud over det hele på vinene, og kravene til kvalitet og kontinuitet var derfor høje.
Med udgangspunkt i en række rene prøver, smagte vi og blandede indtil vi nåede punktet hvor kvaliteten pludselig tager et kvantespring, selv om man kun justerer ganske lidt.

PAPVIN FOR FEINSCHMECKERE

Kort efter vinene landede på Nettos hylder i starten af 2012 kom den første anmeldelse af rødvinen. ”Papvin for feinschmeckere” var overskriften og Niels Ehler fra Jyllands-Posten gav vinen 6 stjerner med de rosende ord ”En vin, der først og fremmest udmærker sig ved en balance, akkuratesse og delikatesse, der er en langt dyrere vin værdig”.

I 2016 blev hvidvinen anmeldt af Thomas Ilkjær i Politiken med overskriften ”Løgismose løber med sejren i stor bag-in-box test” og kommentaren ”godt skruet sammen med vinøs fremtoning og fin balance” og igen i januar 2017 gav Anders Halskov-Jensen fra Jyllands-Posten hvidvinen 5 stjerner.

Løgismose ville skabe en let drikkelig vin med den franske sans for balance og friskhed, en vin der fremmer lysten til et glas mere, en vin man aldrig bliver træt af at drikke. Som en klog vinmager engang sagde: ”Det er nemt at skabe få flasker af den fineste vin, det svære ligger i at skabe mange flasker fin vin”.

Løgismose bag-in-box er blevet en dansker-darling!

LØGISMOSE BAG-IN-BOX – RØDVIN

Løgismoses røde bag-in-box er skabt i samarbejde med troldmanden Michel Gassier som fra sit domicil udenfor Costières de Nîmes i Sydfrankrig år ud og år ind leverer en ensartet høj kvalitet.  

Vinen landede første gang på Nettos hylder i starten af 2012 og blev kort efter anmeldt af Niels Lillelund fra Jyllands-Posten, som under overskriften "Papvin for feinschmeckere" gav vinen de maksimale 6 stjerner og skrev: "En vin, der først og fremmest udmærker sig ved en balance, akkuratesse og delikatesse, der er en langt dyrere vin værdig."  

Smagenoter: Kirsebær, hindbær, pebre, urter, krydret  

Karakteristika: Mellemfyldig, tør, saftig, letløbende, uhøjtidelig 

Passer godt til: Okse, kalv, gris, braiseret kød

LØGISMOSE Bag-in-Box – Hvidvin

Efter den tordnende succes med Løgismoses røde bag-in-box lå det i kortene, at Løgismose også skulle opfinde en hvid variant.  

Vinen har været bedst i test i adskillige bag-in-box smagninger i de danske medier. Blandt andet løb den med sejren i Politikens store bag-in-box vin test tilbage januar 2016, hvor Thomas Ilkjær gav den følgende ord med på vejen: "Frisk og let aromatisk hvidvin i middelfyldig, tør stil. Enkel med blomster- og pæretone, men godt skruet sammen med vinøs fremtoning og fin balance." 

Smagenoter: Gul pære, galiamelon, ananas, citrus, hyldeblomst, stikkelsbær, gule blommer, æbler  

Karakteristika: Mellemfyldig, tør, forfriskende, aromatisk 

Passer godt til: Aperitif, kylling, østers, hvid fisk, røde skaldyr, muslinger, laks, røget fisk

LØGISMOSE Bag-in-Box – Rosévin

Rosévinen er den 3. i Løgismoses serie af bag-in-box vine, og igen er det Michel Gassier fra Costières de Nîmes i Sydfrankrig, der har hjulpet med at sammenstikke vinen. 

En smuk rosé i en elegant sart rosa nuance som vidner om, at vinen bare har fået lov til at gære sammen med kerner og skaller i få timer. Diskret blomstrende og med noter af friske jordbær, hindbær og ribs såvel i næsen som munden. Let krydret, læskende og stringent. 

En vin til de lune sommeraftener på terrassen, mens vi venter på grillen, eller når der skal skåles mens familien er på skov- eller strandtur.  

Smagenoter: Ribs, hindbær, jordbær, citrus, sommerbær, krydret 

Karakteristika: Let, tør, forfriskende 

Passer godt til: Aperitif, muslinger, kylling, hvid fisk, grønne grøntsagsretter 

KAN DU SMAGE HVAD VINENE SMAGER AF?

Test dig selv og dine venner på fem vine fra Løgismose.

Hent smageskemaet her.