Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem
Et umage par
DER KAN KOMME MEGET GODT UD AF ET UMAGE PAR

Da Løgismose og Netto begyndte at arbejde tæt sammen, var der nok mange, der undrede sig. En gourmetkonge og en lavpriskæde hånd i hånd – hvad skulle der komme ud af det? Her 10 år senere kender de fleste danskere resultatet: Masser af velsmagende fødevarer, masser af økologi og masser af ansvarlighed. Til Netto-priser alle kan betale.

 

”Jeg laver normalt ikke kampagner for noget som helst, men her giver det mening at lægge hovedet på blokken. Jeg gør mig umage, ellers vil jeg ikke lægge navn til. Jeg og mine kollegaer kan og skal stå på mål for vores produkter. For mig er det vigtigt med en tydelig gastronomisk agenda”

Magnus Sonne. Kok og gastronomisk udvikler hos Løgismose

 

”Jeg kender udmærket Løgismose varerne fra butikken, og mine kunder er vilde med dem. Jeg køber også en gang i mellem den grønne Løgismose pesto til min aftensmad eller en af de lækre færdigretter. Man kan godt smage, at de har gjort sig umage”

Katrine Bager. Butikschef i Netto Vipperød

Smagen af frihed

De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i tæt samspil med naturen. Dyr hører nu engang til i det fri og ikke indelukket. Derfor arbejder Løgismose også for, at alle vores produkter skal afspejle den holdning. Ved at lade dyrene komme ud i det fri og lade dem spise naturlig varieret foder. Ved ikke at aflive tyrekalve. Ved at give køerne mere plads i stalden og ved foderbordet. Ved i det hele taget at respektere samspillet mellem menneske og natur. Det er det, Løgismose kalder smagen af frihed. Alle produkter i Løgismoses økologiske mejeriserie under ”Smagen af frihed” opfylder Dyrenes Beskyttelses krav til god dyrevelfærd. Med fokus på god dyrevelfærd, er dyrenes naturlige og frie liv sat i højsædet. Vores holdning er, at dyr, der lever i det fri, spiser naturligt foder og trives, er med til at skabe fødevarer, der ganske enkelt smager bedre. Resultatet er velsmagende mejerihåndværk med holdning.

Når du køber mælk mærket med Dyrenes Beskyttelse, så kan du være sikker på at:

  • Køerne kommer på græs i sommerhalvåret, hvor de har god plads og kan opføre sig som køer nu gør.
  • Ingen tyrekalve aflives, men i stedet opdrættes i Danmark.
  • Køerne har gode forhold i stalden og bl.a. har store sengebåse, hvor de kan rejse og lægge sig naturligt.
  • Køerne aldrig bindes, da bindestalde ikke er tilladt.
  • Der er kobørster i staldene, så køerne kan udføre naturlig hudpleje.
  • Køerne transporteres mindre end 8 timer, før de når slagteriet

Smagen af jerseymælk
Jerseykoen er en malkekvægsrace, der på trods af sit engelske ophav, er en udbredt race i Danmark.

Den lille, lysebrune ko har nemlig en helt særlig mælk, der indeholder mere fedt og op til 15% mere protein. Den unikke sammensætning af næringsstoffer i mælken afspejler sig i en dyb og rund smag. Og netop smagen er årsagen til, at Løgismose har valgt, at denne mælk skal bestå af 30% jerseymælk. Prøv om du kan smage forskellen.

LØGISMOSE KYLLINGEN ER IKKE SOM ANDRE KYLLINGER

Den er opvokset i fuld frihed i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne og slagtes først, når den er ca. 89 dage gammel. Løgismose kyllingen er mærket med Label Rouge, der kun tildeles den allerbedste smag. Den er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og bærer 3 ud af 3 hjerter på  yrevelfærdsmærket. 3 hjerter sikrer, at kyllingerne har meget mere plads, er langsomt voksende, har udeareal og gode muligheder for aktivitet og bevægelse samt at transporttiden til slagteriet er kortere. Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. 

Løgismose kyllingen fås kun i Netto og naturligvis til Netto-pris.

 

LØGISMOSE MEJERI

I dag ligger Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Fyn, hvor det producerer mejeriprodukter i gourmetklassen. Læs om hvordan det har udviklet sig siden Lene og Sven Grønlykke købte det lukningstruede Hårby Mejeri i 1969.

Skyr er meget lig den danske kvark, forskellen skal findes i den specielle mælkesyrekultur. Skyr er et surmælksprodukt med en lang og traditionsskabende historie på Island. Skyr, som udtales (sgir'), er et fedtfattigt (0,2%), syrnet mælkeprodukt med et højt indhold af protein. Smagen er frisk og syrlig og er på grund af det store proteinindhold meget mættende.

En vaskeægte klassiker fra middelhavskøkkenet, fyldt med gode og velsmagende råvarer som vi har hentet i det solrige Provence.