Serranoskinke er en spansk delikatesse. Den har en subtil nøddeagtig smag og en konsistens, der gør, at de tynde skiver smelter på tungen. Kødet er ikke tilberedt men bare gnedet med havsalt og derefter hængt til tørre i minimum 7 måneder. Serranoskinke fra Premieur er ’Gran reserva’, der bl.a. betyder, at det er modnet i 15-18 måneder. Det er fra regionen Extremadura i det vestlige Spanien og bliver fremstillet af Duroc-gris, som har et naturligt højt fedtindhold, der bidrager til skinkens bløde konsistens og søde, nøddeagtige eftersmag.
De første skriftlige kilder om serranoskinke stammer fra romertiden – og lige siden dengang har det været en del af den spanske kulturarv. Skinkerne bliver stort set forarbejdet på samme måde i dag som dengang, dog med de hygiejne- og sundhedsmæssige forbedringer, der trods alt er sket siden. Der bliver produceret op mod 20 mio. serranoskinker om året i Spanien, og de fleste - 80% - spiser spanierne selv.