Chokolade. Kakao, kakaosmør og sukker. Afhængig af forholdet mellem ingredienserne får man chokolade med forskellige % af kakaoindhold. Det er næringsrigt og velsmagende, og har en opkvikkende og stimulerende virkning. Nogle mener, at det kan bruges som afrodisiakum. Andre, at mørk chokolade og kakao kan nedsætte blodtrykket. Det er muligt. De fleste spiser det dog nok, fordi den søde tand kræver det. Fordi vi ikke kan lade være.
De første, der dyrkede kakao var olmekerne, der boede ved Golfkysten i Mexico. De har højst sandsynligt brugt bønnerne som handelsvare til gengæld for sten og andre varer, som man har fundet rester af i området. Man har også fundet krukker med organiske rester, der kan datere kakaoproduktion helt tilbage til 1500-1900 f.Kr. Allerede dengang, var chokolade altså i høj kurs. Ligesom i dag, hvor mange værtinder stadig bliver glade for en lille sød høflighedsgave.