Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Danskerne udpeger lokale plastiknødzoner - nu bliver 31 hjulpet af Netto

30. august 2019

Danskerne udpeger lokale plastiknødzoner - nu bliver 31 hjulpet af Netto

Sammen med danskerne trækker Netto i arbejdstøjet for at komme plastikforureningen i Danmark til livs. Hele 31 udvalgte naturområder rundt om i landet står overfor en større rengøring, efter danskerne over sommeren har udpeget steder i landet, der flyder med plastik og andet affald. Plastikindsatsen sker som led i World Cleanup Day.

Kort før sommerferien opfordrede Netto og WWF Verdensnaturfonden danskerne til at spotte og dele naturområder, som de oplevede, var meget plaget af plastikforurening. Opfordringen fra Netto og WWF kom i kølvandet på det projekt, de to organisationer gennemførte i foråret, hvor man sammen med 40 familier undersøgte 10 lokale strande og fandt over 6000 stykker plastik.

 

Den markante mængde plastik på kysterne rejste spørgsmålet om problemet med plastikforurening, var lige så stort inde i landet. Den landsdækkende plastikindsats er blevet til på baggrund af 100 personlige nomineringer af steder, som danskere fra hele landet har sendt til Netto og WWF Verdensnaturfonden med beskrivelser af lokale miljøområder, der er forurenet med plastik.

 

I dag har Netto derfor besluttet at gennemføre plastikoprydning gennem 31 indsatser i hele landet på en række af de lokale steder, som danskerne har tilmeldt. Indsatsen kommer til at foregår den 21. september på World Cleanup Day.

 

”Ingen kender Danmark bedre end danskerne selv. Derfor bad vi danskerne om hjælp, til at fortælle os om de lokale plastikproblemer de oplever ude i den danske natur. Nomineringerne viser, at trods tidligere indsatser og fokus fra alle kanter i samfundet, så har Danmark brug for en ordentlig oprydning. Men i Netto er vi fuldt ud besluttet på, og vi synes, det er vigtigt at lytte til danskernes opråb, så derfor har vi i dag besluttet at reagere og igangsætte et nyt initiativ,” siger Majken Bramstrup, der er CSR-ansvarlig i Netto Danmark. 

 

Beskyt naturen sammen med din familie

World Cleanup Day er en global oprydningsdag, hvor der sidste år deltog hele 18 millioner mennesker i 157 lande verden over. På de 31 lokaliteter fordelt over hele landet, hvor Netto faciliterer oprydningsarbejde sammen med lokale danskere, stiller Netto op med medarbejdere, der uddeler affaldssække og andre remedier, som man skal bruge til at rydde op i naturen. Ligeledes vil Netto sørge for forfriskninger til alle deltagerne. Al det affald, der samles ind fra de 31 lokaliteter, afleverer Netto efterfølgende til korrekt affaldshåndtering.

 

På en række steder deltager WWF Verdensnaturfonden sammen med Netto og hjælper danskerne med at fjerne plastik fra naturen.  

 

”Vi glæder os meget til at møde alle de danskere, som engagerer sig i vores fælles natur. Plastik er til direkte skade for dyr og miljø, og derfor er det også så vigtigt, at vi får det fjernet fra naturen. Både på World Cleanup Day og generelt når vi færdes i naturen. Men vi skal også have identificeret de mekanismer, der gør at plastik ender i naturen, så vi kan forebygge det fremadrettet. Der er jo ingen af os, som ønsker at fejre 25-års jubilæum for World Cleanup Day. Vi er nødt til at blive klogere i vores brug og omgang med plastik, ” siger Malene Møhl, plastikekspert i WWF Verdensnaturfonden.

 

Har du lyst til at deltage og tage familie, venner og bekendte med ud i naturen den 21. september, så er alle velkomne. Her kan store som små deltage på en af de 31 steder og hjælpe med at rydde lokalområdet for skrald og plastik, så naturen igen kan få lov at ånde og vi igen kan få lov at nyde den.

 

”Der er ingen lette løsninger, når det kommer til plastik, og det samme gælder den adfærdsændring, vi alle skal lave, når det kommer til ikke at bruge naturen som skraldespand. Vi håber at se en masse danskere til vores 31 plastikindsamlingsevents rundt om i landet d. 21. september,” siger Majken Bramstrup.

 

 

Du kan se en fuld liste over lokaliteter på https://netto.dk/ansvar/plastik/world-cleanup-day/.

 

 

Og du kan læse mere om WWFs forskningstiltag Projekt Plastik-Smart i partnerskab med Netto på www.plastiksmart.dk

-o-


For mere information kontakt venligst;

Majken Bramstrup, CSR-ansvarlig, via Salling Group Presseafdeling, tlf.: 87 78 50 02, [email protected] 

 

Faktaboks

World Cleanup Day er er en global oprydningsdag, der er anført af en borgerledet massebevægelse, som kæmper for at rydde verden for affald. World Cleanup Day startede i Estland tilbage i 2008, hvor 50.000 mennesker deltog. I 2018 deltog hele 18 millioner mennesker i 157 lande verden over i den største indsamlingsdag i historien.

I år afholdes World Cleanup Day lørdag den 21. september. På dagen mødes frivillige igen over hele kloden for at rydde naturen for skrald.

 

Læs mere om World Cleanup Day her: https://www.worldcleanupday.org/about/

 

Om Netto
Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og nu dækker hele Danmark med over 500 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der over 1000 Netto-butikker fordelt i Tyskland og Polen. Netto er en del af Salling Group. Læs mere om Netto på www.netto.dk

 

Om WWF Verdensnaturfonden
WWF har kontorer i 80 lande og mere end 1.200 projekter over hele verden. WWF er en af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer med mere end fem millioner støtter globalt. WWF’s stærke position gør, at vi spiller en væsentlig rolle, når beslutninger skal tages globalt som nationalt. WWF’s mission er at stoppe forringelsen af jordens naturlige miljø og skabe en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen. WWF Verdensnaturfonden er den danske afdeling af World Wide Fund for Nature.