Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Dagligvarekæde vil give danskerne en 40 tons tung julegave

1. november 2019

Dagligvarekæde vil give danskerne en 40 tons tung julegave

Juleaftensdag slår tre Netto-butikker dørene op, mens resten af Danmark holder julelukket. På hylderne er der gratis mad, og der er kun åbent for udsatte danskere, der ikke selv har rammerne til at skabe en god jul. Har man selv overskud til at hjælpe andre i julen, kan man allerede i dag ansøge om overskudsmad til at afholde sit eget lokale julearrangementer for udsatte danskere.

Danmarks største dagligvarekæde Netto går denne jul igen sammen med FødevareBanken i en fælles indsats for at gøre livet lidt lettere for udsatte danskere ved at donere godt 40 tons gratis mad. I 2018 lykkedes man med at donere godt 100.000 måltider til udsatte danskere i julemåneden. Maden kommer fra Nettos julelukkede butikker og er øremærket socialt udsatte danskere – og du kan være med til at gøre en reel forskel. Allerede nu kan du nemlig ansøge om at få andel i de 40 tons overskudsmad til at afholde et lokalt julearrangement til gavn for socialt udsatte. Arrangementet kan holdes enten i dit eget hjem eller i samarbejde med en lokal organisation.

”Da vi for første gang sidste år åbnede op for at få del i vores overskudsjulemad, så var vi naturligvis lidt spændte på responsen fra Danmark. Havde Danmark overskuddet? Heldigvis var svaret ja, og vi afholdt 35 lokale julearrangementer for flere hundrede udsatte danskere i 2018. Derfor gentager vi successen og håber på, at endnu flere private ildsjæle og lokale organisationer har lyst til at være med til at gøre en reel forskel for en masse danskere denne jul,” siger Majken Bramstrup, der er CSR-ansvarlig i Netto Danmark.

Når andre holder juleferie, så trækker vi i arbejdstøjet

Den 24. december, mens det meste af Danmark ligger stille hen og mange forbereder sig på Disneys juleshow, julemiddag og gaver, slår Netto i samarbejde med FødevareBanken dørene op til tre Netto-butikker, der vil holde åbent fra 09.00 til 12.00 og dele gratis mad ud til udsatte danskere. Alle der har en invitation, kan fylde to Netto-poser. Det er gratis at deltage. Maden i de tre butikker er overskudsmad fra de flere end 100 julelukkede Netto-butikker, der ikke er blevet solgt den 23. december. I løbet af natten pakker Netto-medarbejdere maden ned, hvorefter det fragtes til de tre butikker tidligt juleaftensdag. De tre butikker bemandes af Netto-medarbejdere, der frivilligt har valgt at arbejde på denne ellers normale fridag. Derudover vil der være frivillige ansatte fra hele Salling Group og FødevareBanken, der bruger fridagen på at gøre en forskel for andre. I 2018 da Netto og FødevareBanken pilottestede projektet, dukkede flere tusinde danskere op i henholdsvis Aarhus, Odense og København og flere end 60 frivillige var på arbejde.

”Man bliver varm om hjertet, når man møder frivillige fra hele landet, der hellere vil tage på arbejde og hjælpe deres medborgere, der ikke har været lige så heldige som os andre, end at ligge på sofaen med dynen juleaftensdag. At vi sammen kan hjælpe tusindvis af mennesker med at få en bedre jul og samtidig mindske madspildet i Danmark, er fantastisk,” siger Karen-Inger Thorsen, der er adm. direktør i FødevareBanken.

Målet for Netto og FødevareBanken i år er at donere hele 500.000 måltider til udsatte danskere – godt 100.000 måltider alene i december måned.

Adresserne på de tre Netto-butikker offentliggøres i december, og invitationer uddeles af FødevareBanken gennem deres netværk. Hvis man ønsker mere information omkring, hvordan man får en invitation til én af de tre madspildsbutikker, kan man kontakte FødevareBanken på [email protected] 

Man kan ansøge om mad til et lokalt julearrangement for udsatte danskere her: netto.dk/juledonation

 


For mere information kontakt:

Majken Bramstrup, CSR-ansvarlig Netto Danmark, via Salling Group Pressetjeneste, +45 87785002

Karen-Inger Thorsen, Direktør i FødevareBanken, +45 23408951


Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og nu dækker hele Danmark med 500 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Salling Group. Læs mere om Netto på www.netto.dk


Om FødevareBanken

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.