Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sommersalat og mættende valnøddekage

Skrevet af Michelle Kristensen

Det er sommer og (forhåbentlig) sol og dermed helt oplagt at rykke frokosten eller aftensmaden udenfor i naturen. Om du nyder den på stranden, i skoven eller hjemme på terrassen er op til dig. Her får du mine bud på opskrifter, som jeg selv nyder at servere for folk. En sommerlig salat samt en kage, der er rig på proteiner og dermed dejlig mættende. Den lyder skør men prøv den lige. Dine gæster vil aldrig gætte, at der er bønner i.

Hvis du bruger bønner og kikærter fra dåse, så vil du have nogle tilbage, da du ikke skal bruge dem alle. Resterne kan du lave en humus ud af.

Sommer salat

Til 8 personer

Salat:
½ spidskål
2 stk. hjertesalat
1 bundt grønne asparges
10 stk. jordbær
1 bakke blåbær (125 gram)
200 g cherrytomater
1 rød peberfrugt
1 pose sukkerærter (125 gram)
100 g feta

Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. dijon sennep
1 tsk. flydende honning
1 spsk. soja sauce
2 spsk. lys balsamico
¼ dl vand

Sådan gør du:
Skyl eller skræl grøntsagerne samt bær og skær dem derefter i den størrelse, som du ønsker. Jeg kan anbefale at snitte spidskålet fint og rive hjertesalaten i stykker. Kom alle ingredienserne i en stor skål.

Kom ingredienserne til dressingen i en dressing-shaker eller en bøtte og ryst dem sammen, så den bliver cremet. Hæld dressingen over grøntsagsblandingen og drys med feta, som du har skåret i mindre stykker. Rør rundt og servér eller kom låg på og tag salaten med på tur.

 

Tip! Salaten god til alt fra fisk, fjerkræ eller andet, der har været en tur på grillen, men den er altså også skøn til en frokost, hvor du mangler lidt grønt on-the-side.

Valnøddekage

Til 18 personer

Crumble:
150 gram valnødder
4 spsk. kokossukker (eller alm. sukker)
1 spsk. stødt kanel

Bund:
3 dl kogte cannelli bønner (evt. fra dåse)
2 dl kogte kikærter (evt. fra dåse)
6 æg
1/3 tsk. vaniljepulver (kan undlades)
2/3 dl smeltet kokosolie eller rapsolie
4 spsk. kokossirup eller flydende honning
9 friske dadler (husk at tage sten ud)
½ tsk. salt
¾ tsk. natron
1 tsk. bagepulver
3 dl havregryn

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.

Kom valnødder, kokossukker og kanel i en foodprocessor og kør valnødderne til mindre stykker. Vær OBS på at du ikke kører nødderne helt til mel i foodprocessor. De skal stadig have lidt tekstur. Du kan også hakke nødderne dem fint med en kniv og røre dem sammen med de andre ingredienser.

Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor og kør dem sammen til en ensartet masse. Kom dejen i en beklædt bradepande. Jeg har brugt den bradepande, som du pt kan få fingrene i nede i Netto i denne uge (uge 27).

Fordel dejen i bradepanden. Drys valnødde-crumble over og kom kagen i ovnen i ca. 30 min.

Lad kagen køle af og spis derefter, eller kom låg på kagen og tag den med på tur.

 

Tip! Hvis du har den stående ude, så vær OBS på, at den er så god at selv fluer synes den er interessant. Så kom et net over, så fluerne ikke bliver inviteret med til kagefest.

Velbekomme!

Xx Michelle