Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Skøn grillmad til hverdag og fest

Skrevet af Michelle Kristensen

ENDELIG ringer det ind til at kunne åbne op for grillsæsonen. Men i dag skal vi lave en mere grøntsagsfyldt form for grillmenu. Hvor du ikke finder mange hvidløgsflutes og grillpølser på grillristen. Nej, i dag skal vi lave skøn grillmad, som jeg godt tør love, smager så fuglene synger. Jeg har (surprise) fyldt op på grøntsagsmængden, for selvom vi måske mest tænker grillen som et redskab til at lave velsmagende kød på, så kan man altså også lave grøntsager enormt lækre på grillen.

Til opskrifterne er det en god idé at eje en kernefjerner og en bøfformer samt et fad, der kan tåle grill. Alt dette kan du få i NETTO i denne uge.

Du kan se redskaberne og få mere info om opskrifterne i denne video.

Lad os så få gang i køkkenkniven og komme i gang med opskrifterne.

Fyldte bøffer

3 stk.

Det skal du bruge:
450 g magert oksekød
Salt og peber efter smag
1 tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. pinjekerner
1 håndfuld frisk koriander
70 g gedeost

Sådan gør du:

Kom salt, peber og chiliflager i det hakkede oksekød og rør rundt, så det fordeles godt. Pinjekernerne hakkes i mindre stykker, koriander hakkes fint og blandes med pinjekernerne i en skål. Skær gedeosten i skiver.

Del farsen i 6 klumper. Kom en af de 6 bøfklumper ned i bøfformeren, tryk farsen flad og kom herefter 1/3 af pinjekernefyldet samt gedeosten på bøffen. Kom herefter endnu en bøfklump ned i formeren og tryk også denne flad, så den danner et låg.

Steg bøfferne i 8-14 min. alt efter om du vil have dem rosa eller gennemstegt. Husk at vende dem undervejs.

Fyldte peberfrugter

3 stk.

Det skal du bruge:
3 peberfrugter
250 g champignon
1 løg
1 håndfuld bredbladet persille
70 g feta i tern
1 æg (kan undlades)
Salt og peber efter smag
Olie til panden

Sådan gør du:

Udhul peberfrugterne. Skyl og rens champignonerne og hak dem til mindre, fine stykker. Skær løget i små stykker og bland det sammen med den bredbladede persille. Varm olien på panden, tilsæt det hakkede løg og steg i 3 min. Tilsæt champignonerne og steg i yderligere 5-8 min. til væsken fra champignonerne er fordampet.

Kom fyldet over i en skål og bland feta i. Når det er kølet lidt af tilsættes et æg under omrøring. Hvis der stadig er lidt væske tilbage hældes denne fra. Fordel fyldet i de 3 peberfrugter. Peberfrugterne skal have 20-25 min. på grillen, men vær opmærksom på, at de skal have lidt mindre tid hvis der er godt gang i din grill.

De er færdige når fyldet er lidt mere fast i konsistensen end inden det kom på grillen. Peberfrugterne skal tage farve, men dog ikke blive sorte overalt.

Grillet broccoliblanding

3 personer

Det skal du bruge:
½ broccolihoved
1 æble
1 fed hvidløg, skæret i tynde skiver
1 tsk frisk chili, skåret i tynde skiver
1 tsk akaciehonning
Salt og peber efter smag
Olie til støbejernsfadet

Sådan gør du:
Skær broccoli og æblet i mindre stykker. Kom olie i bunden af støbejernsfadet eller det fad, du har, som kan tåle grill. Kom grøntsagerne i fadet sammen med hvidløg, chili, honning og salt og peber. Kom fadet på grillen og grill i 15-20 min. alt efter varme på grillen. Når dine broccolistykker begynder at blive mere grønlige i farven og lidt blødere, så er de klar til at blive spist.

Kom en fyldt hakkebøf, en fyldt peberfrugt og den grillede broccoliblanding på en tallerken og voilà! – der venter dig et skønt og velsmagende måltid! Kom evt. friske koriander på din bøf.

Hvis du gerne vil lave retten vegetarisk, så kan du bruge plantefars i stedet, som jeg har gjort ved nummer 2 bøf. Dog er den ikke egnet til at grille, men fungerer godt på panden.
Hvis du mere er ude i en hjemmelavet vegetarudgave af en bøf, så tjek opskriften på mine bønnebøffer ud på MK Universets app. App’en er gratis, og du finder opskriften inde under ’aftensmad’.

Velbekomme!

Xx Michelle