Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Opskrifter der ÆGGE er til at stå for

Skrevet af Michelle Kristensen

I denne uge i NETTO finder du alverdens udstyr til at gøre måltidet med i både lettere og mere festligt.

Jeg studsede lidt, dengang jeg åbnede kassen med de gule ting i. Kunne det nu virkelig passe, at det var muligt at lave en omelet, vafler og andet i de gule forme inde i mikroovnen? Men den var god nok. Du kan simpelthen få skidtet til at sidde sammen ved at bruge formene og få en skøn morgenmad eller frokost på nul-komma-fem. Du får selvfølgelig ikke den sprøde stegeskorpe, som når du steget ting, men det gør nu ingenting i den travle hverdag, for det smager virkelig godt. Derudover er en ting sikkert – det her det gør det eddermandeme let at lave et mættende måltid i en fart! Her får du opskrifterne.

 

Bananvafler

1 person

Det skal du bruge:
2 æg
1 banan
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
2 spsk. havregryn
Et drys salt

Sådan gør du:
Mos bananen med en gaffel i en dyb tallerken eller skål. Kom de resterende ingredienser deri, og rør dem sammen. Kom massen i vaffelformen og kom formen ind i mikroovnen. ”Bag” dem i 2 minutter eller indtil, at du kan se dejen sætter sig.
Spis evt. vaflerne sammen med lidt bær.
Hvis du spiser efter MK principperne skal du også have en portion fedt til måltidet, før det er komplet. Tag fx 2 spsk. (uden top) peanutbutter og rør det op med vand og hæld ud over. Du kan også spise 20 mandler dertil.

 

Ægge’bøf’

1 person

Det skal du bruge:
3 æg
1 håndfuld skyllet og hakket grønkål
1 tyk skive rød peberfrugt
2 skiver gedeost af 25 gram i alt (kan udskiftes med revet mozarella)
Salt og peber.

Tilbehør:
Gnavegrønt
Evt. karse eller anden krydderurt som topping

Sådan gør du:
Skær peberfrugt i mindre stykker. Pisk det ene æg sammen med grøntsagerne og hæld massen ned i formen. Kom låg på og i mikroovnen i 1 min. Tag formen ud af mikroovnen.
Kom herefter gedeost skiverne og de sidste 2 æg ovenpå, kom låget på og giv ægge”bøffen” 1-2 min. i mikroovnen.
Lad køle lidt af og spis med gnavegrønt dertil.
Du får en del protein og æg i dette måltid. Hvis I er to i hytten så del den over, så I spiser halvdelen hver. Hvis du spiser det hele selv, så drop at spise æg i morgen og ligeledes spis lidt mindre protein til dit næste måltid.

 

Omelet

1 person

Det skal du bruge:
2 æg
1 kyllingepølse fra ØGO
4 cherrytomater, skåret i kvarte
10 cm stykke af en squash, skåret i mindre stykker
Salt og peber

Sådan gør du:
Pisk æggene sammen og skær pølsen i mindre stykker. Kom grøntsager og pølse ned i formen og hæld æggemassen over. Klap formen sammen og sæt den i mikroovnen i ca. 2 min. Hvis den stadig er flydende nogle steder, så skal den have ekstra tid. Sådan er det med alle opskrifterne her. Det er måske forskelligt, hvordan din mikroovn varmer i forhold til min.
Spis en omelet sammen med ½ avocado og gnavegrønt.
Du får lidt ekstra protein her, hvis du er kvinde, i forhold til MK principperne hvor du skal have en knytnæve til hvert hovedmåltid. Du kan enten tage lidt mindre protein til dit næste måltid eller spise 2/3 dele af omeletten og gemme den sidste 1/3 til dit eftermiddagssnack.
Du finder alle formene i Netto fra lørdag i uge 33 og en uge frem med mindre der bliver udsolgt inden. Du kan også finde denne smarte grøntsagshakker, som kan skære dine grøntsager i stave.

Mættende morgenvafler

10. stk.

Det skal du bruge:
2 bananer
2 håndfuld frisk spinat
1 dåse kikærter (hæld væsken fra)
5 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk spirulina (kan undlades)
2 spsk FiberHusk (loppefrøskaller)
1 dl havregryn
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 drys salt
1 spsk akaciehonning
1 drys stevia (kan undlades og i stedet tilsættes 1 ekstra spsk honning)

Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne ned i din blender og blend til en ensartet masse. Kom dejen i siliconeformen og "bag" i microbølgeovnen i ca. 3 min. på alm. styrke. 
Gentag indtil du ikke har mere dej.
Spis dem med lige det du har lyst til.
De kan fryses.