Dejlige efterårsferie, så kom du der igen. For mig er efterårsferien lig med lange gåture i skoven, sidde med et tæppe og en god bog, en iskold dukkert i havet og ikke mindst timevis af hyggelige bagestunder med familien eller vennerne. Her får du opskriften på mit bananbrød og en lækker tomattærte. Så er der både noget til aftensmaden og lidt til den søde tand.
I brødformen, 18 skiver
Bananbrød
4 bananer
4 æg
2 spsk. akaciehonning
2 spsk. olivenolie
200 g havregryn
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
2 tsk. natron
¼ tsk. salt
Topping
2 bananer
Ekstra luksus
Evt. 1 dl hasselnødder
Evt. 50 g chokolade 75%
Sådan gør du:
Tip: Bananbrødet skal opbevares på køl eller fryses ned. Frys det fx ned i skiver, så du hurtigt kan tage en skive op efter en gåtur i skoven og nyde den med en varm kop te eller kaffe.
MK principperne:
1 portion svarer til (uden luksusudgaven)
½ portion fedtkilde (olivenolie og nødder) og 1 stk. frugt
Brug tærteformen, hvor siderne kan klikkes af
8 personer
Dej
4 dl havregryn
4 dl fuldkornshvedemel eller mandelmel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. loppefrøskaller
4 æg
½ dl vand
2 tsk. salt
Lidt olie eller smør til smørelse af formen
Fyld
2 løg
2 spsk. olie til panden
4 tsk. oregano
1 tsk. frisk og finthakket chili
1 tsk. revet muskatnød
4 store håndfuld spinatblade
8 æg
2 dl hytteost
Salt og peber 60 g feta
Topping
8 tomater
Sådan gør du:
Velbekomme
Xx Michelle