Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Æbleskiver med æble i

Skrevet af Michelle Kristensen

I dag skal du have opskriften på mine æbleskiver, hvor der rent faktisk er æble i. Hvis du ser på æbleskiverne, som du finder i fryseboksen, er meget få af dem med æble i. Ud over at æbleskiverne smager virkelig lækre, så kan du også i denne uge få fingrene i en æbleskivepande og andre julesager til køkkenet i Netto. Min mor siger personligt en stor tak til Netto, da hun nu endelig kan få den æbleskivepande retur, som jeg lånte sidste år....
og glemte at aflevere tilbage, ups!

Du kan lave æbleskiverne glutenfrie ved at skifte fuldkornshvedemel ud med fuldkornsrismel, hvis du ikke kan tåle gluten.

 

Æbleskiver

Ca. 25 stk.

Det skal du bruge:

Æbleskiverne

  • 1 æble, fintrevet
  • Skal fra ½ citron
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 3 spsk. akaciehonning evt. et drys stevia, max sød (for ekstra sødme)
  • 4 æg
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 ½ tsk. kardemomme
  • En knivspids salt
  • 2 dl fuldkornshvedemel (kan erstattes af fuldkornsrismel for glutenfri version)
  • 1½ dl mandelmel (eller ekstra fuldkornshvedemel i stedet)
  • 2 tsk. fiberhusk
  • Smør til stegning

Hindbær marmeladen

  • 300 g friske hindbær
  • Et drys stevia, max sød (eller 1 tsk. akaciehonning)
  • Et drys vanilje pulver

 

Sådan gør du:

Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, varm smørret i æbleskivepanden og bag nu æbleskiverne ved at fylde en klat i hvert hul i panden. Vend æbleskiverne med en strikkepind, og husk at vende dem så snart du kan se der er ved at komme ”kant” på æbleskiven, så den ikke får for meget varme på den ene side, da den så er meget svær at få fin rund. Mos hindbær sammen med stevia og vanilje, så det bliver til en bærmos. Servér 3 æbleskiver sammen med en stor klat hindbærmarmelade. Æbleskiverne kan fryses.

Velbekomme

Xx Michelle