Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Invitér børnene til havefest

Invitér klassen, børnehaven eller gårdens børn til en hyggelig sommerfest udenfor. Måske er anledningen en fødselsdag, måske er det bare det gode vejr, som inspirerer til at ønske alle en god sommerferie. Få idéer til enkel mad, du kan servere, og sjove lege, gæsterne kan lege.

3 søde idÉer til maven

Ingen sommerfest uden lidt godt at spise. Servér læskende mad og vælg noget, som kan spises med fingrene.

Frugtskåle: Frugt og bær i mundrette stykker er altid lækkert på varme dage. Servér frugtstykkerne med en lille gaffel eller tandstikker, og portionsanret frugten i drikkeglas eller små skåle.

Muffinboller: Lav grovboller og bag dem i fine muffinsforme. Det ser festligt ud og gør det nemmere at styre, og så slipper du for tallerkener og bestik.

Hjemmelavede ispinde: Servér søde hjemmelavede ispinde af frugt-smoothie: Blend jordbær, banan, minimælk og lidt vanilje. Hæld smoothien op i lav-selv-ispindeholdere, eller tomme miniyoghurt-bægre, hvor du stikker en ispind eller teske i, før du fryser dem.

TIP!
Lav sjove isterninger af juice eller frosne bær; det ser festligt ud i glassene.

3 sjove lege som alle kan være med til

Arrangér sjove lege til din sommerfest, som alle kan deltage i. Undgå at nogen føler sig udenfor, ved at du som voksen sætter hold gennem lodtrækning eller ved at give børnene et tal. Alle med det samme tal er på hold sammen.  

Vandballon-dart: Hæng vandballoner op på et bræt og skyd dem ned med dartpile. Den, der rammer flest, har vundet.

Vandstafet: Lav to hold, som hver står bag en linje med en spand vand. 5- 10 meter længere fremme har hvert hold en skål, som skal fyldes, men vandet må kun fragtes fra baljen til skålen med en lille kop, og kun én fra hvert hold må løbe ad gangen.

Ståtrold: Vælg en, som skal være "trold" og som skal fange de andre. Når man bliver fanget ,skal man stå stille med spredte ben. Man kan blive befriet, hvis nogen kravler imellem benene på én (personen, som befrier, har helle mens han/hun kravler igennem). Når alle er fanget, eller der er gået en bestemt rum tid, er runden slut, og en ny trold udnævnes.  

Pynt festligt op

En fest bliver altid mere festlig, hvis du pynter fint op med balloner, vimpler eller flotte rispapirslamper i glade farver. Hæng lyskæder i træer og buske, og skab en magisk stemning i skyggerne. Dæk op med fin dug på havebordet eller skab en hyggelig skovtursstemning med tæpper og puder på græsset.