Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sådan får I en god fisketur med ungerne

Sommeren er over os, solen skinner, og det vrimler med fisk i de danske farvande. Det gælder bare om at gribe fiskestangen og udnytte muligheden for en hyggelig fisketur – og du kan sagtens tage børnene med.

Læs med her, og få gode tips og tricks, så fisketuren bliver en sjov og hyggelig oplevelse for alle.

 

1. Vælg det rette sted

Der er masser af muligheder for at fiske i Danmark ved både kyster, åer og søer. Vi I være (næsten) sikre på at få noget på krogen, er det en god ide at starte ved en put and take-sø. Det er overskueligt, der er mange fisk, og ofte vil der også være en lille legeplads, hvis de små trænger til en pause fra fiskeriet.

 

2. Husk børnevenligt fiskegrej

Det er klart sjovest for børnene, hvis de selv kan være med, så medbring en lille børnefiskestang og et fiskenet. Det er også lettest at fiske med powerbait, som små fingre selv kan sætte på krogen – og som er effektivt til at fange ørreder i en put and take. I kan også fiske med blink, men det er ikke så nemt for mindre børn, da der skal kastes ud hele tiden.

 

Læs også: 3 lækre familieretter med fisk

3. Gå efter den nemme fangst

Børn er ligeglade med, hvilken fisk det er, og om den er stor eller lille – det vigtigste er, at de får en fisk på krogen. Derfor er det oplagt at gå efter fisk med størst fangstgaranti – som regnbueørreder i put and take-søer. Fisker I fra båd eller kyst, er fladfisk, sild, torsk, makreller og hornfisk også forholdsvis nemme at fange og sjove for børn at hale i land.

 

4. Gør det hyggeligt

Når den første spænding har lagt sig, kan tiden godt være lidt lang på en fisketur, så sørg for at gøre det så hyggeligt som muligt. I kan lave en hel skovtur ud af det med tæppe, madpakker og lidt slik eller varm kakao at hygge sig med i pauserne. Lad endelig også børnene gå på opdagelse i området, finde sten og klatre på væltede træer, så der kommer lidt afveksling i fisketuren.

Læs også: Bagt fisk med grøntsager

 

5. Hav en back-up-plan klar

Vil fiskene ikke bide, kan I bare fange noget andet. Har I spand, klemmer og fiskenet med, kan I altid se, om I har større held med rejer, krabber, haletudser –eller måske en vandsalamander.