Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sådan får du en (næsten) insektfri sommer

Helt insektfri bliver sommeren nok ikke, og det ville også være trist, for insekter er vigtige nyttedyr. Alligevel kan de godt være irriterende, når de forstyrrer en hyggestund på terrassen, eller svirrer rundt i soveværelset om natten. Vi giver dig 7 tips til en (næsten) insektfri sommer.

1. Fjern hvepsene med det sure

Hvepse bliver tiltrukket af søde dufte, og kan omvendt ikke lide sure lugte. Så stil en skål med eddike på bordet, når I spiser, det holder hvepsene væk.

2. Sæt hvepsefælder op

Lok hvepse og andre generende insekter væk fra din yndlingsplet i haven ved at sætte en hvepsefælde op. Den lokker hvepsene til, og fanger dem. Du kan købe en hvepsefælde, eller du kan lave din egen:

Sådan laver du en hvepsefælde:

  • Skær en 1,5 liter sodavandsflaske over på midten.
  • Vend toppen om, og sæt den ned i flasken, så den virker som en tragt, der når ned i bunden af flasken.
  • Hæld lidt saft, juice eller sukkervand ned i flasken, som kan lokke insekter til. Insekterne bliver fanget i flasken, når de kravler ned gennem tragten og kan ikke finde ud igen.

TIP!
Finder du et hvepsebo, som generer, så kontakt en professionel skadedyrsbekæmper til at fjerne det.

3. Forstøv insekterne væk

Når du sidder udenfor, og bliver generet af svirrende hvepse og bier, så sprøjt på dem med en forstøver med vand. Insekterne tror det er regnvejr, og flyver tilbage til deres bo.

4. Fang insekter med UV-lys

En insektfanger med UV-lys er en perfekt og giftfri måde at slippe af med irriterende insekter på. UV-lyset lokker insekterne til, som får et elektrisk stød og dør, når de rammer det elektriske gitter, som omgiver UV-pæren. Du kan bruge den både inde og ude, men hvis den hænger indenfor, og vinduer og døre er åbne, risikerer du at lokke flere insekter ind.

5. Insektnet for døre og vinduer

Det er dejligt at have vinduer og døre åbne om sommeren, men desværre lukker det fluer, myg og andre insekter ind i huset. Hæng myggenet op foran de vinduer, som står åbne, eller køb færdige løsninger, som er nemme at montere.

6. Sov med myggenet

Selvom du holder døre og vinduer lukket og går på myggejagt om aftenen, kan der sagtens snige sig et blodtørstigt insekt ind. Specielt i børneværelset er myggenet en enkel løsning, som sikrer at du undgår, at de små poder vågner op med kløende stik om morgenen, eller efter en god middagslur.

7. Send insekterne på hotel

Ja, det lyder mærkeligt, at løsningen på generende insekter er at give dem et sted at bo. Men bier, brumbasser og hvepse er også nyttedyr, som bestøver blomster, er mad for fugle, og skadedyrsbekæmpere over for f.eks. bladlus. Sæt insektbo op i haven, hvor de ikke generer dig, og så bestemmer du, hvor de skal bo. Det gør det nemmere at leve fredeligt sammen.