Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Pimp din koldskål – 5 alternativer til kammerjunker

Sommertid er koldskål-tid. Pimp din koldskål op og skift kammerjunkerne ud med brændte mandler, hjemmelavede croutoner eller sommerens bær.

Koldskål med brændte mandler

Pift koldskålen op med mandler, som knaser og smager sødt og godt til den syrlige koldskål:

Sådan gør du: Hæld mandler og sukker på en pande og varm det op, indtil sukkeret er smeltet og brunt. Hæld mandel-karamelmassen ud på bagepapir og lad det køle af. Hak mandelmassen groft og servér til koldskålen.

Vidste du, at koldskål oprindelig var en vælling af øl eller vin med udblødt brød?

Koldskål med sommerenS bær

Du kan pimpe din koldskål ved at blende den med sommerens bær. Prøv at blende jordbær, hindbær, brombær eller blåbær i og nyd de smukke farver og nye smage. Du kan også prøve at søde din frugtkoldskål med hyldeblomstsaft; det smager dejligt af sommer.

Du kan spise koldskål både som morgenmad, frokost og dessert.

Søde rugbrødscroutoner

Søde, sprøde og grove rugbrødstern smager dejligt på syrnede mælkeprodukter, så hvorfor ikke prøve dem på kærnemælksklassikeren.

Sådan gør du: Skær rugbrød i én centimeter store tern og rist dem på panden med honning – de må ikke branke. Lad dem køle af på en plade med bagepapir. Drys rugbrødsternene over kærnemælkskoldskålen.

TIP! Prøv at krydre dit drys med lidt kanel. Det giver en dejlig pikant smag til det syrlige.

Snebolde af æggehvideskum

Inspireret af den klassiske franske dessert "Ile flotante" kan du også prøve at servere søde æggehvide-snebolde, som minder lidt om flødebollecreme.

Sådan gør du: Pisk æggehvider stive med masser af sukker til en sej masse og tilsæt evt. lidt eddike (ligesom hvis du skulle bage marengs). Portionsanret koldskålen, form runde bolde af æggehvideskummen og placer en snebold i hver skål.

TIP! Bag sneboldene i ovnen til marengs og servér de søde kys til.

Sprød drys med knækbrød eller tvebakker

Er du ikke til det søde, men elsker koldskålens syrlige smag, så kan du prøve med en mere neutral drys.

Sådan gør du: Knus tvebakker eller knækbrød i din koldskål. Du kan evt. blande det knuste brød med hakkede mandler, hvis du gerne vil have en fyldigere smag.