Marinade er indbegrebet af grill, og hver grillmester har sin hemmelige ingrediens og marinade. Din marinade er naturligvis den bedste, men lad dig inspirere af disse 4 marinader, som giver lækkert mørt og smagfuldt kød.
Uanset hvad du griller, så er det godt altid at have en basismarinade, som du kan krydre som du vil, eller bruge, som den er. Denne basismarinade er enkel og indeholder ingredienser, de fleste har i køleskabet.
Husk at smide den marinade ud, som kødet har trukket, da den er fuld af rå kødsaft.
Denne ølmarinade passer perfekt til svinekød, som f.eks. koteletter. Kødet må gerne marinere et par timer, før du lægger det på grillen.
Dup kødet tørt og pensl med lidt olie, inden du lægger kødet på grillen.
Tips! Lav flere marinader på én gang eller lav dobbelt portion og gem marinaden på glas i køleskabet, så du altid har.
Hvis du elsker, at det brænder på tungen, så prøv denne spicy marinade, som er perfekt til f.eks. kylling.
Bland kød og marinade i en frysepose og luk posen til, så er det nemmere at fordele marinaden og sikre, at alt kød bliver dækket.
Ananas indeholder enzymer, som hurtigt gør kødet mørt, så her kan du spare tid, hvis det skal gå stærkt.