Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Ideer til søde sager over bål

Ilden knitrer, der dufter dejligt af røg, og de rødorange flammer bevæger sig bølgende i vinden. Der er noget fascinerende over et bål, der automatisk får skuldrene til at sænke sig og ro til at falde over tankerne.

Og så kan du lave masser af lækre sager sammen med børnene, når I nu alligevel sidder der og kigger ind ilden. Her får du fem supernemme opskrifter.

 

S’mores

En klassiker som alle børn elsker – og som ikke kræver anden forberedelse end en god pind og et lille lager af skumfiduser og mariekiks. Snit spidsen af pinden, og sæt en stor skumfidus på. Rist den forsigtigt i bålet, indtil den er sprød og gylden, og læg nu to mariekiks omkring. Voila – et styks lækker haps.

 

Snobrød

Friskbagte snobrød over bål er sjov og nem aftensmad – og sommerhygge, så det basker. Det er måske ikke den store kulinariske oplevelse, men der er så meget hygge forbundet med at finde en god pind, snitte den ren, vikle dejen omkring og vente spændt, mens den bliver bagt over ilden. Du kan spise de lune brød, som de er, eller opgradere dem med ketchup, pølser, smør, marmelade, marcipan og bær – eller gode, gamle Nutella.

 

Det skal du bruge:
25 g gær
3 dl vand
500 g mel
1 spsk. neutral olie
Groft salt

Sådan gør du:

Rør gæren ud i lunken vand, og tilsæt mel, olie og salt. Ælt dejen godt. Tril dejen ud til 10 pølser, og sno dejen i et tyndt lag rundt om en pind og lad dejen hæve 20 minutter på pinden, inden de er klar til at blive bagt over bålet.

Snobrød bagt med marcipan og mosede bær.
SNOBRØD MED MARCIPAN & BÆR

Bål-popcorn

Popcorn er altid en god ide, og det er endnu hyggeligere at lave dem over bål. Bland bare 2 dl majskorn med 2 spsk. olie, og så er de klar til at blive poppet. Brug et popcornnet, hvis du har, eller lav dit eget ved at lægge to sigter oven på hinanden, så de danner en kugle. Hold nettet ind over gløderne på bålet, og nyd synet af de poppende majskorn. Når de er færdige med at poppe, kan du hælde dem i en skål og drysse lidt salt over.

Læs også: 7 andre sjove ting, du kan lave med børnene i sommerferien

 

Grillet banan med smeltet chokolade

Prøv også denne søde snack, næste gang I laver bål – det er så nemt, at selv små fingre kan være med. Skær et rids i bananen på langs, mens den stadig har skrællen på, og læg et par stykker knækket pålægschokolade deri. Pak bananen godt ind i stanniol, og læg den ind i gløderne med chokoladen opad. Efter et par minutter, kan du tage den ud, og spise den lækre grillede banen direkte af skrællen med en ske.

Grillede bananer toppet med chokolade, peanuts og skumfiduser og dryppet med mørk rom.
GRILLEDE BANANER MED CHOKOLADE OG SKUMFIDUSER

Grillede majs og grønsagsspyd

Skal det ikke være så sødt det hele, er det også oplagt at eksperimentere med ungernes yndlingsgrønsager. Lad for eksempel et par majskolber med blade ligge i blød i vand, mens I gør bålet klar – så er de lige til at lægge ind i gløderne. Vend dem jævnligt, og tag dem ud, når bladende begynder at blive brune. Spis dem med en smørklat og et drys salt. I kan også trække grillegnede grøntsager som tomat, squash og peberfrugt på et spyd og grille spydene over gløderne.

 

Tip!

Er du ude i naturen, så husk at tjekke, om det er tilladt at lave bål, hvor du er. Du må for eksempel gerne lave bål på stranden i vandkanten, men ikke oppe i klitterne. Er du i tvivl, kan du altid vælge en af de mange offentlige bålpladser.