Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Hold formen i ferien – 4 enkle øvelser mens du solbader

Selv om sommer og sol betyder afslapning og ferie, behøver du jo ikke smide den gode form og de gode vaner helt over bord. Vi giver dig nemme øvelser og tips, så du får en skøn sommer.

Der skal være plads til is og god vin

Lad os slå fast, at det er vigtigt at holde ferie og skrue ned for aktivitetsniveauet, når temperaturen sniger sig opad, men vil du gerne nå ud på den anden side af sommeren uden de klassiske tre ekstra feriekilo på sidebenene, så er det faktisk muligt uden at skulle undvære hverken afslapning, god mad, kølig hvidvin og en lækker is. En strand eller en pool er udmærkede steder at lave et par hurtige øvelser.

Vidste du, at en flødeis indeholder dobbelt så mange kalorier som sorbet- og sodavandsis?

4 effektive øvelser til strandturen

Øvelser for brystet
Læg dig på ryggen, bøj begge ben 90 grader, og sæt hælene i sandet. Tag en vægt i hver hånd, og løft langsomt opad. Albuerne skal pege udad og være lettere bøjet. Gentag 3 x 15 gange.

Øvelser for lårene
Læg dig på siden, og støt overkroppen med den ene arm. Den anden arm strækkes ud foran dig. Bøj nederste ben, og hold det øverste strakt. Løft så det udstrakte ben op i hoftehøjde. Gentag 3 x 15 gange, og skift herefter side.

Øvelser for mave og lår
Læg dig på ryggen, og løft overkroppen fra jorden ved at støtte på underarmene. Bøj det ene ben 90 grader, og sæt foden i jorden. Stræk det andet ben, og løft det langsomt op og ned uden at røre jorden. Gentag 3 x 15 gange, og gør det samme med det andet ben.

Øvelser for ryggen
Lig på maven, læg armene ned langs kroppen og hænderne på enden. Træk skuldrene langsomt bagud, og løft overkroppen. Forsøg at holde hovedet helt lige, for det er vigtigt, at du ikke bøjer i nakken. Hold stillingen, mens du tæller til 10. Gentag 15 gange.

 4 små huskere – som holder dig i gang

  • Gå nogle gode, lange ture på ferien.
  • Træn om morgenen, inden det bliver for varmt. Så kan du også bedre nyde aftensmaden, med hvad dertil hører.
  • Lav eventuelt nogle udstrækningsøvelser, inden du går i seng, for at holde bevægeligheden ved lige.
  • Supplér den tunge grillmad og dressing med grønne salater og magert kød såsom kylling, kalkun og oksekød med lav fedtprocent.

Vand og træning
Hvis du holder ferie et varmt sted, så husk, inden du tager af sted, at skaffe dig en god vandflaske som eksempelvis et væskebælte eller en drikkedunk på lænden. Det er ikke som sådan nødvendigt at have en liter vand med til en tur på mellem 20 og 40 minutter. Men når du er i meget varm luft, er det behageligt at kunne fugte munden.

3 uger på den lade side kan ses på din kondi
Det er altid en god idé at skrue ned for blusset i sin ferie, men tænk på, at din kondi forværres med op til syv procent på bare tre uger, og går du fra et meget aktivt træningsliv til kun at bruge kræfter på turen mellem solstol og køleskab, vil din kondi blive endnu dårligere. I løbet af en sommer på to måneder vil den forværres med helt op til 15 procent.

Heldigvis skal der ikke så meget til for at holde kondien ved lige. Det vigtigste er at træne hårdt, til gengæld behøver det ikke at være i så lang tid. Den bedste metode er at træne kortvarigt – 20 til 30 minutter – med høj intensitet, hvor du presser dig selv, et par gange om ugen. Så burde du kunne holde skansen, indtil du er tilbage på 100 procent træning igen.