Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Gode festivals tips

Festivalsæsonen er over os, og uanset om du skal på Roskilde, Smukfest eller Copenhell, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. De mange madboder og øltelte er især fristende at lægge vejen forbi mellem koncerterne, så der er mange penge at spare ved at tage mad og drikke med selv.

Her får du de bedste tips og tricks til, hvad du kan tage med, som både smager godt, mætter godt og kan holde sig nogenlunde godt i et lunt telt plus tips til andre budgetvenlige festivalhacks.

Morgenmad

Medbring dit eget morgenmadskit bestående af havregryn, mandler og rosiner (Du blander det på forhånd) og få en flyvende start på festivaldagen. Så kan du nøjes med at købe en kaffe og en liter frisk mælk på pladsen for at fuldende din morgenmadsmenu.

 

Frokost

Ved middagstid er det tid til at tanke op på energikontoen igen, og her er rugbrød, fuldkornsboller eller knækbrød den perfekte base, da de grove brødtyper kan holde sig længe uden at komme i køleskabet og samtidig mætter godt.

Som pålæg skal du tænke alt godt på dåse: Det kan være makrel i tomat, tun, leverpostej eller torskerogn. Husk blot at spise helt op, når du åbner en dåse – de kan ikke gemmes til næste dag. En pakke smøreost kan også holde sig fint i et par dage uden for køleskabet. Giv madderne et grønt pift med cherrytomater, avocado, agurker og gulerødder, der alle kan holde sig friske over flere dage.

 

Snacks

Som mellemmåltid er det en god ide at medbringe et lille udvalg af mandler, cashewnødder eller andre nødder samt lidt tørret frugt som rosiner, abrikoser og tranebær. Det stiller den værste sult og holder dit blodsukker stabilt.

 

Aftensmad

Bag en god stak pølsehorn og minipizzaer hjemmefra, og lad dem være basen i din aftensmad. De kan holde sig fint de første par dage, og så kan du måske forkæle dig selv med aftensmad på pladsen resten af tiden.

Tip! Læs også disse 5 tips til at blive mæt på budget.

 

Drikkevarer

Et tip til en god festival er at huske at drikke rigeligt med vand, så hav en drikkedunk, du kan fylde op med vand, med dig hele tiden. Det er også en god ide at medbringe et par stænger brikjuice. Så har du både til morgenmaden og til at blande et skvæt vodka i om aftenen.

Og så er der selvfølgelig ingen festival uden øl, så et godt tip er at medbringe så mange dåseøl, du orker at slæbe – så slipper du for at smide hele dit festivalbudget i fadølsboderne.

Udfordringen er at holde øllene kolde. Her er et godt trick at pakke hele din øl ind i vådt avispapir og stille den direkte i solen. Solens stråler vil nu varme avisen op, og energien til fordampningen får øllens temperatur til at falde. Blæser det, kan du også køle øllen ned ved at hænge den op i vinden i en våd sok. Jo mere vind, jo hurtigere bliver den kold.

Vi giver tips til en god festival – også når sommeren ikke viser sig fra sin bedste side.
KLAR TIL FESTIVAL?

 

3 ting du skal pakke i festivalrygsækken

Du behøver ikke være spejder for at tage på festival, men det hjælper. Disse tre ting bør du pakke ned, for det kan redde næsten alle situationer uanset om solen skinner fra en skyfrihimmel eller det står ned i stænger.

  • En rulle sorte sække: De kan forvandles til regnponchoer på to minutter, redde dine ting i teltet fra at blive gennemblødte og bruges til at rydde op i lejren, når festivalen er slut.
  • Vådservietter/tørshampoo: Det kan være dyrt at tage bad på festivaller, så medbring i stedet vådservietter til etagevask og en god tørshampoo til at undgå fedtet hår.
  • Gaffatape: Kan redde alt fra huller i sko til tøj og telte.

 

Vidste du, at! Roskilde Festival er Danmarks største festival med 130.000 deltagere, mens Smukfest tager andenpladsen med 53.000 deltagere.