Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

9 gode grøntsager til grill

Smid grøntsager på din grill, og nyd dem som lækkert tilbehør til kødet, eller måske i stedet for kød. Grillede peberfrugt og blomkål i skiver er bare nogle af de gode grøntsager, som bliver ekstra lækre, når de kommer på den varme rist.

Blomkål

Blomkål bliver lækrest på grillen, når de har så meget overflade som muligt. Du deler blomkålen midtover, og skærer den i skiver indefra, så skiverne ligner træer med stilken i midten. Pensl blomkålsskiverne med olie, og læg dem på sølvpapir på grillen, så de ikke falder igennem risten.

TIP!
Servér med aioli, eller mayonnaise rørt op med lidt citron, og drys med friskhakket persille.

Peberfrugt

Grillet peberfrugt får en fantastisk sød smag, når den kommer over varmen. Halvér peberfrugten på langs, fjern kernerne, og grill den med skindet nedad. Skindet skal blive helt sort og slippe kødet. Før du spiser peberfrugten, fjerner du det sorte skind.

Majs

Majs på grillen er en klassiker. Grill majsen med bladene på, så kernerne ikke bliver forkullede. Prøv at servere majsene med smør blandet med limesaft, limeskal og friskhakket koriander.

Romainesalat

De fleste salater bliver ikke videre interessante af at blive grillet, men romainesalat er en undtagelse. Afhængig af størrelsen på salaten, skal du blot halvere salaten på langs, pensl med olie, og drysse med salt og peber. Grill salaten på direkte varme i 2-3 minutter, indtil bladene begynder at blive bløde. Servér med skyr eller yoghurt, som er rørt op med lidt revet skal og saft fra en citron, og smagt til med peber.

Kål

Hvidkål, rødkål, spidskål eller savojkål – kål på grillen er godt. Skær kålen ud i både, pensl med olie, krydr med salt og peber, og grill på direkte varme, til kålen bliver blød og har taget farve. Har du store kålstykker, kan du grille dem på indirekte varme, dvs. ude i kanten af grillen, hvor der ikke ligger glødende kul lige under.

TIP!
Små stykker grøntsager er nemmere at styre, hvis du trækker dem på spyd eller tilbereder dem i en foliebakke på grillen.

Svampe og champignon

Grillede svampe smager fantastisk. Marinér dem, inden du smider dem på grillen, så får de en fantastisk smag og kan være et helt måltid i sig selv. Læg de hele svampe i en plastikpose med en marinade lavet af olie, limesaft og krydderier som f.eks. revet ingefær, spidskommen, salvie eller oregano. Lad svampene marinere så længe som muligt, gerne et par timer, og grill dem på direkte varme. Store portobellosvampe kan du lægge direkte på grillristen, mens du kan trække de mindre svampe på spyd, så de er nemmere at håndtere.

Aubergine

Ingen sommer uden grillede aubergine. Skær auberginerne på langs i 1 cm tykke skiver, så du får nogle lange skiver, som er nemmere at håndtere. Drys salt på skiverne, og lad dem stå og trække en times tid, så den bitre smag bliver trukket ud af auberginen. Pensl godt med olie blandet op med hvidløg, og grill på direkte varme. Servér med lidt balsamicoeddike dryppet over.

Squash

Skær squashen på skrå, så skiverne bliver let aflange, pensl dem med olie, og drys med salt og peber. Grill skiverne på direkte varme. Giv de grillede squash et pikant tvist ved at servere dem med et drys friskrevet appelsinskal.

Tomater

Tomater smager fantastisk, hvis de bliver grillet langsomt. På den måde udvikler smagen sig langsomt, og grillede tomater smager perfekt til kødretter, pasta eller i en rustik salat. Læg tomaterne yderst på risten, så de bliver grillet på indirekte varme. Små tomater, som cherrytomater, lægger du hele på grillen, mens du halverer de store tomater. Vend tomaterne ofte, de skal have ca. ti minutter. Giv dem et tryk, når de kommer over på tallerkenen (pas på, de kan godt sprøjte), så de bliver let moset, og hæld pesto over.