Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

8 ting du kan lave i isforme

Mmm, sommeren er over os, og det er tid til at køle af med kolde is i varmen. Med ispindeforme kan du ikke bare lave dine egne lækre af slagsen – du kan også nyde dem med god samvittighed over for både miljøet og din pengepung.

Her får du inspiration til masser af lækre is til både børn og voksne, som er nemme og hurtige at lave samt et par gode ideer til, hvad du ellers kan bruge dine ispindeforme til.

 

Læskende sodavandsis

Tag ungerne med i køkkenet og lav disse supernemme ispinde med jordbær. Blend 200 gram jordbær med 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft og 1 dl vand, og hæld saften i ispindeformene. Sæt dem i fryseren i cirka to timer og voila – så er der lækre, læskende frugtis til alle.

 

Cremet hindbæris

En parfait er en nem is at lave uden ismaskine – og kan varieres med lige den smag, du ønsker. Pisk først seks æggeblommer med 150 g flormelis vend 5 dl piskefløde pisket til flødeskum, og bland den ønskede smag i. Til en lækker hindbæris blender du for eksempel 500 gram hindbær og vender i flødeblandingen. Hæld massen på ispindeforme og sæt dem i fryseren i mindst fire timer.

Tip! Rør i isen hver halve time, så frugt og fløde ikke skiller under indfrysningen

Smoothie-is

Elsker du is, men vil gerne servere en lidt mindre kalorieholdig af slagsen, er en skøn smoothie-is lige sagen – og så er de supernemme at lave. Blend den ønskede frugt og hæld smoothien i ispindeforme. Du kan for eksempel lave en hurtig blåbæris af en stor moden banan og 1 dl blåbær, eller prøv en af disse lækre opskrifter på cremet bananis med vanilje, chokolade eller hindbær.

Tip! Du kan også lave flotte regnbue-is ved at fryse forskellige slags is i lag. Lav for eksempel en trefarvet smoothieis med jordbær, blåbær og mango.

 

Iskaffe på pind

For de voksne iselskere vil denne iskaffe-is være et sikkert hit. Bland først 0,5 dl fløde med lidt sukker, og hæld det i toppen af hver ispindeform. Frys formene i en times tid. Bland nu cirka 3 dl kold stærk kaffe med 1 dl fløde alt efter hvor stærk, du ønsker kaffesmagen. Smag til med lidt sukker eller vanilje. Hæld kaffeblandingen i ispindeformene, og frys i fire-fem timer. Nu kan du servere de flotteste iskaffe-ispinde med hvide isbjerge på toppen. Find opskriften på iskaffe med kokos her.

Vi guider dig til både de helt nemme og de imponerende af slagsen her.
7 AF DE LÆKRESTE IS OG DRINKS TIL DIN SOMMER

Hurtig Magnum-is

Blød vaniljeis overtrukket med chokolade er en klassiker, som du nemt kan sætte dit eget personlige præg på. Lav din egen vaniljeis eller snyd lidt med en købeis, og hæld først vaniljeisen i ispindeformene. Lad formene fryse en times tid, inden du dypper dem i flydende chokolade og drysser dem med din favoritpynt. Til de voksne kan det for eksempel være hvid chokolade med knuste pistacienødder, mens ungerne vil elske at få toppet deres is med knuste chokoladeknapper, skumfiduser eller det klassiske tivolidrys.

 

Dekorative isterninger til din vandkaraffel

Ud over lækre hjemmelavede is kan du også bruge dine ispindeforme til at lave store, dekorative isterninger til din vandkaraffel. Frys for eksempel et par halve citron- eller grapeskiver sammen med vand – så har du den perfekte isterning til at pifte postevandet op med.

Tip! Store isterninger smelter ikke så hurtigt, og ser dekorative ud i en vandkaraffel

 

Undgå madspild

Ispinde-formene er også ideelle til at undgå madspil. Kan dit barn ikke drikke det sidste af sin juice til morgenmaden, så hæld den på en ispindeform og vupti – så er der lækker appelsinis, når I kommer hjem om eftermiddagen. Det samme kan du gøre med den sidste rest frugtyoghurt eller kakaomælk.