Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

7 vigtige ting til grill

Hører du til dem, der elsker smagen af grillede godter og forbinder sol og sommer med grillkul og udendørshygge? Så læs med, og få masser af inspiration til hvad du kan grille, når vi guider til syv vigtige ting til din grill.

 

1. PIZZAOVN TIL GRILLEN

Drømmer du om at servere perfekte, hjemmelavede pizzaer til sommer, så er en pizzaovn til grillen din nye bedste ven. Den passer både til kul og gas, og med den keramiske pizzasten sikrer du dig sprøde, veltilberedte pizzaer. Tricket er at bruge 100 procent italiensk hvedemel, når du laver pizzadejen.

OPSKRIFT PÅ PIZZADEJ TIL GRILL

Det skal du bruge:
2,5 dl lunken vand
25 g gær
3 spsk. olivenolie
3 tsk. salt
400 g italiensk hvedemel

Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie og salt. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket i 30 minutter, og nu kan du rulle din pizzadej ud, lige som du vil. Skal I have runde, firkantede eller måske bogstavsformede pizzaer i aften?

Tip! Put ikke for meget fyld på pizzaerne, ellers bliver det ikke varmet ordentlig igennem. Hold dig til tre-fire slags af dit yndlingsfyld. 

 

Skal det gå stærkt? Så prøv lynhurtig pizza på tortillas

Opskrift
BLOMKÅLS-BROCCOLI PIZZA

2. LÆKRE GRILLSPYD

Grillspyd er en nem måde at få nogle sprøde grøntsager ind i grillmenuen på – og så ser det flot og farvestrålende ud samtidig. Sæt for eksempel skiftevis squash, peberfrugt, løg og cherrytomater på et spyd, og grill dem et par minutter på hver side. Pensl dem med en marinade af olie, citron, hvidløg og friske krydderurter, inden du tager dem af grillen. Det smager skønt og sommerligt.

Tip! Meget kan grilles. Her er 9 gode grøntsager til grill.

 

 

3. BRÆNDEMÆRK DIN BØF

Har du nogensinde drømt om at sætte navn på dine bøffer og steaks? Det kan du gøre med et sjovt grill-stempel, der brændemærker dine kulinariske mesterværker. Du kan for eksempel skrive Gennemstegt, Fars bøf, Fingrene væk eller hvad du ellers lige er i humør til.

Psst…
Grillede peberfrugter, squash og aubergine er nemt og lækkert tilbehør til dit kød. Både helt simpelt eller mikset i en salat. Elsker du grillede grøntsager, så sørg for at skaffe et grill-net, så du undgår, at dine grøntsager ryger ned til kullene. 

Opskrift
GRILLET ENTRECÔTE MED ÆRTESALAT

4. SUNDT TILBEHØR MED EN AIR FRYER

Med en Air Fryer kan du nemt lave sundt og lækkert tilbehør til grillbøfferne. En Air Fryer benytter en ny teknologi, der cirkulerer den varme luft, og gør maden herlig sprød udenpå og saftig og mør indeni – uden brug af fedtstof. Du kan for eksempel lave sprøde fritter, der kan spises med god samvittighed.

 

 

5. STØBEJERN TIL GRILL

Vil du gerne have lidt mere kontrol over varmen fra grillen, er små støbejernspander og -fade ikke til at undvære. Med dem kan du for eksempel lave en lille omelet, varme en sovs eller sautere gulerødderne. De kan også sagtens bruges til servering.

Elsker du det Italienske køkken? Så læs mere om de italienske delikatesser.

Opskrift
GRILLET LAKS MED KARTOFFELMOS OG ASPARGES

6. PAS PÅ FINGRENE

Den er måske ikke så innovativ en gadget, men en grillhandske er virkelig god at have i baghånden, når du jonglerer med kul, bøffer og grillspyd. Det er så ærgerligt at skulle sidde med den ene hånd i en skål iskoldt vand, når du hellere vil skåle og spise lækkerierne med familie og venner.

 

7. HUSK GRILLKUL!

Kullene er jo nærmest noget af det vigtigste, når du griller – med mindre du altså har en gasgrill. Kul skal der til, så sørg for at have et lille lager stående, så du hurtigt kan tænde op i grillen, når lysten til grillede godter melder sig.

 

 Fra lørdag d. 28. april til fredag d. 4. maj 2018 kan du i Netto finde en pizzaovn til grill, pizzasten, støbejern, grillstempel og en masse andet til grillen.
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.

Opskrift
GRILLET ANANAS MED CREMET KÆRNEMÆLK