Melon er dejlig, læskende og indbegrebet af sommer og sol, og den kan andet end at blive spist frisk i skiver. Vi har fundet 7 tips og tricks, som du skal prøve denne sommer.
Frossen melon på pind er alletiders forkælelse på en varm sommerdag.
Skær vandmelonen i både og derefter ud i trekanter, så bunden, hvor skallen er på, er bredest. Stik en ispind op igennem skallen, og frys vandmelonen ind. Nu har du de fineste ispinde, som du altid kan hive ud af fryseren på en varm sommerdag
TIP!
Vandmelon er perfekt til ispinde.
Meloner er nemme at lave til sorbetis, og det tager ikke lang tid:
TIP!
Frys sorbeten ind i den udhulede melonskal. Det ser flot og festligt ud, når du stiller den på bordet.
Melon, og specielt vandmelon, smager fantastisk på grillen. Når de søde vandige skiver kommer på den varme grill, karamelliserer overfladen og får en sød og mere dyb smag. Servér grillet melon i salater med mozzarella eller feta, eller som en del af en lækker frugtsalat.
Frossen melon i tern er perfekt som isterninger i kolde drikke. Skær melonen ud i mindre tern, eller udstik med en kageudstikker, så melonisterningerne får festlige former som stjerner, hjerter eller lignende.
Undgå opvask ved at skære melonen ud direkte i melonen, for så at hælde den over i en skål, så du undgår saft på køkkenbordet.
Halvér melonen og skær tre snit ind i melonen fra hver side, men uden at skære melonen over. Skær rundt langs kanten af skallen på indersiden. Skær nu ned i melonen på langs og på tværs. Du kan nu hælde fine tern direkte over i en skål fra melonen.
Når du spiser melonskiver i både, så oplever du måske at blive helt klistret om munden. Skær skiverne i trekanter i stedet, og skær den buede bund skråt af, så skiven mere får form af en diamant. Så undgår du fedtede kinder.
Dette er en særlig voksenversion af melon.
Skær et lille hul i en hel melon, og hæld rom eller vodka ned til kødet. Læg melonen på køl, og vend den en gang imellem, så alkoholen bliver fordelt.
Skær melonen i skiver og server skiverne som snack til cocktail, men husk at advare gæsterne om den hemmelige ingrediens.