Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

7 tips til børneunderholdning i al slags vejr

Er I nogle af dem, der vælger at blive hjemme på danske breddegrader i år i stedet for at tage til de godkendte ferielande, er det godt at have et par tricks i ærmerne til de dage, hvor solen ikke kun skinner fra en skyfri himmel – det danske sommervejr kan jo være lunefuldt. Her får du syv gode ideer til underholdning for hele familien.

 

NÅR SOLEN SKINNER

Trafiklegeplads

Find løbehjul, løbecykler og cykler frem, og tryl haven eller indkørslen om til en trafiklegeplads med stopskilte, fodgængerfelt og blinklys. Børnene kan brænde masser af krudt af, mens de samtidig øver sig på at færdes i trafikken.

 

Leg med vand

Når solen kommer frem igen, så er det frem med vandslangen. Der er timevis af sjov i en have og vand. Lad ungerne springe igennem vandsprederen, leg krig med vandpistoler, eller sæt slangen til en waterslide, og lad ungerne glide afsted i fuld fart. Er det ikke helt varmt nok til badetøj, kan I også bare fylde badebassinet og lege med træk-op-dyr eller fange lege-fisk.

 

Puuuuuust!

Spids læberne, puuust og se de fine sæbebobler svæve op mod himlen – hvis I altså ikke når at sprænge dem først. Sæbebobler er bare sjove, og hvis I bliver trætte i kæberne af at puste selv, kan I alliere jer med smarte sæbeboble-pistoler eller sværd.

NÅR DET REGNER

 

Leg biograf i stuen

Er vejret ikke til at være udenfor, kan I lave jeres egen biograf hjemme i stuen. Gør sofaen ekstra hyggelig med masser af bløde tæpper og puder, og lad ungerne tegne biografbilletter, mens du popper popcorn. Så er I klar til at lade tæppet gå, og nyde forestillingen.

 

Hør gode historier

En god historie er altid en god ide. Så læg jer godt til rette i sofaen, og find en god bog eller et eventyr for hele familien. Alt efter hvor gamle dine børn er, kan det være hyggeligt at starte på en serie, som I kan læse løbende hele ferien. Det kan for eksempel være det magiske univers med Harry Potter og vennerne på Hogwarts, Dennis Jürgensens serie om drengen Freddy og monstrene eller alle de gode gamle Disney-klassikere, som du kan huske, fra du selv var barn.

 

Slip fantasien løs

Må I skippe planerne om dukkerter og sandslotte på stranden, så lad kreativiteten blomstre indenfor i stedet. I kan male på sten, I har fundet på stranden, med særlige tusser, lege med modellervoks eller måske lave et lille sy- eller hækleprojekt.

Læs også: Sådan laver du og dine børn de flotteste perleplader


Lad det spire

Det er fascinerende for både børn og voksne at se, hvordan et lille frø kan vokse sig til en stor flot plante – og kan resultatet spises, er det endnu bedre. Prøv at plante et par halve cherrytomater og se en stor flot tomatplante vokse frem, eller I kan bygge et lille hus i pap og anlægge en spirende have dertil.