Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

7 gode sommerblomster til krukkerne

Det er tid til at bringe farver og blomster ud på terrasse og altaner. Risikoen for nattefrost er næsten væk, så det er nu, du skal pifte op med smukke sommerblomster, som holder hele sæsonen. Vi har fundet syv blomster, som egner sig godt til krukkerne.

Pelargonier

De smukke og romantiske pelargonier er en perfekt sommerblomst, som sagtens kan overvintre i et frostfrit rum, hvis du passer på den. Pelargonier kommer i et utal af farver og former, så du kan vælge den, der passer til din have. Den skal ikke have for meget gødning, og kan godt tåle at tørre ud, selvom den ikke er glad for det. Den tåler ikke frost.

Calla

Calla er en elegant og statslig plante, som med sine grønne blade og smukke tragtformede blomster lyser op i haven. Calla kan godt lide at stå i fuld sol, og må gerne tørre let ud mellem vandingerne. Tag den ind i september, når nætterne bliver kolde. Den kan sagtens overleve i en vinterhave.

Bacopa

Bacopa er en smuk hængeplante, som passer perfekt til en ampel eller lignende. Bacopa kan godt lide at vokse i direkte sol, og jorden skal altid være fugtig, men pas på med ikke at overvande. Den skal have gødning jævnligt det vil sige cirka ved hver tredje vanding.

Marguerit

En rigtig klassiker blandt sommerblomster er margueritten. Det er en standhaftig og smuk blomst, som blomster hele sommeren frem til november. Det eneste du skal du huske, er at vande godt, gøde ved hver vanding og nippe de visne blomster af, men så har du også en smuk blomst i hele sommerperioden.

Lavendel

Smukke og velduftende lavendler er perfekte i blomsterkukkerne, du skal blot sørge for at der er drænhul i bunden, for lavendel kan godt lide at tørre ud. Havens insekter elsker lavendel, så med lavendler på altanen, kan du sidde og nyde sommerfuglene danse.

Petunia

Der er smæk på farverne, når du planter petunia i havekrukkerne, og det er en blomst, der er glad for at vokse, så giv den en krukke den kan brede sig i. Petunia elsker sol, vand og gødning, så vand ofte med hvergangsgødning.

Flittig Lise

En rigtig mormorplante, som vokser livligt hele sommeren. Den er perfekt i altankassen. Flittigliser skal vandes og gødes godt, og så er det en god ide at holde øje med bladlus og spindelmider.