Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

4 sjove ting, du kan lave på stranden

Sommerferien er endelig over os, og forhåbentlig viser vejrguderne sig fra deres bedste side og sender masser af sol og varme ned over os, for så er det nemlig strandtid.

De fleste børn kan få masser af tid til at gå med at lege i sandet, soppe i vandkanten og kaste sig i bølgerne sammen med deres mor og far, men stranden byder også på masser af andre sjove aktiviteter, som I hygge jer med sammen. Her får I de bedste tips til vaskeægte strandsjov.

Gå på rav-skattejagt

Rav findes de fleste steder i Danmark men findes mest ved Vesterhavet og området omkring Nordjylland. Der er størst chance for at finde rav i dagene efter en storm, da havbunden derved er blevet rusket op i - og helst sammen med at det er fralandsvind.

Tag hinanden i hånden og gå på jagt efter de små, gyldne klumper. Men hold øjnene godt åbne, for ravklumperne ligger ikke bare og glimter i sandet. De gemmer sig ofte i tang eller kulagtige træstykker lidt oppe på stranden. Derfor bliver sejrens sødme også endnu større, hvis det lykkedes jer at få fingrene i et stykke af havets guld.

Du kan kende rav på, at det er lettere end en sten, varmere at røre ved og lidt blødere, hvis du prøver at bide i det. Vil du være helt sikker på, om I har fundet rav eller ej, kan I lyse på det med en særlig UV-ravlygte. Er det rav, vil det lyse op i et gult-grønt skær.

Byg det perfekte sandslot

Du bliver aldrig for gammel til at bygge sandslotte, og selvom ungerne måske ikke er helt små længere, vil de helt sikkert være friske på en sandslot-udfordring. Start med at lave en stor sandbunke, hvor I banker sandet hårdt, så bliver det nemmere at arbejde med. Brug bunden af en cola, en træstamme eller hvad I ellers har ved hånden. Nu kan I gå i gang med at skære jeres ridderslot, skildpadde eller hvad I har lyst til at forme, ud af sandet. I kan bruge knive, spartler og alt andet godt fra køkkenskuffen. Når jeres mesterværk er færdigt, kan I ryste en cola og sprøjte det ud over for at give sandslottet en flot glaseret overflade.

Tip! Når du alligevel pakker strandtasken, så grib også disse syv ting og undgå at genere ekstra affald.

Få gode tips til et hav af sjove aktiviteter, du og dine børn kan hygge sig med i ferien
12 GODE AKTIVITETER TIL BØRN I SOMMERFERIEN

Saml flotte strandsten

Når du er på stranden, er det oplagt at samle en pose med de flotteste sten og tage dem med hjem. De kan nemlig bruges til et væld af hyggelige aktiviteter.

Mal på sten: Sæt jer godt til rette med tusser og maling og forvandl stenene til små søde dyr eller kunstværker.

Lysestage: Finder I en sten med et stort hul i, kan I sætte et stearinlys i hullet og vupti, har I en flot natur-lysestage.

Kryds-og-bolle: Har I fundet små sten i samme farve, kan I bruge dem til et spil kryds-og-bolle. Tegn bare pladen op på et stykke papir, og så er I klar.

Solur: Mens I er på stranden, kan I samle 12 små sten og lave jeres eget solur, så I ved, hvornår det er tid til at tage hjem. Marker hver timetal med en sten i en ring omkring en pind i sandet. Klokken 12 skal være mod syd.

 

Fang krabber – lav et væddeløb

Det er både sjovt og hyggeligt at fange krabber. De gemmer sig ofte mellem sten og tang – og er lette at fange fra stranden, hvis du lokker med noget lækkert. Du kan både bruge en snegl eller musling eller lidt pølse fra din madpakke. Når I ikke orker at fange flere, er det tid til at slippe dem ud i havet igen, og her kan I slutte af med et spændende krabbevæddeløb. Bær spanden med krabber lidt op på stranden, slip de små krapyler fri, og sats på, hvilken krabbe I tror, der kommer først ned til vandet.

Få fem kreative ideer med ungerne, som med garanti vil vække begejstring
5 KREATIVE IDEER MED UNGERNE