Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

12 gode aktiviteter til børn i sommerferien

Vil du gerne undgå den evindelige ’hvad skal vi laaave’, så nap disse gode tips til et hav af sjove aktiviteter, du og dine børn kan hygge sig med i ferien.

AKTIVITETER I HAVEN

 

1. Brætspil på græs

Når solen skinner, er det dejligt at rykke hyggen udendørs. Er dine børn nogle spillefugle, kan I få gode klassikere som for eksempel ludo, kryds og bolle og mølle i en smart udendørsudgave, der er let at spille på græsset.

2. Vandkaaaaamp!

Ingen sommer uden vandkamp. Gør jer klar med vandpistoler og vandballoner og erklær krig! Det er simpelt, men sjovt.

3. Stangtennis

Giv ungerne en ketsjer hver, og så er de godt beskæftiget de næste mange timer. Stangtennis er forholdsvis simpelt, så selv de mindste kan være med – og synes det er sjovt.

4. Kongespil

En duel for hele familien er altid sjov. Spil pigerne mod drengene eller de voksne mod børnene, og se hvem der kaster – og rammer – bedst.

 

Tip! Invitér klassen, børnehaven eller gårdens børn til en hyggelig sommerfest udenfor. Få idéer til enkel mad, du kan servere, og sjove lege, gæsterne kan lege til sommerfest i haven her.

Solen luner, dagen er jeres, og I trænger til nogle kølige sommerfristelser og noget læskende at drikke.
7 AF DE LÆKRESTE IS OG DRINKS TIL DIN SOMMER

AKTIVITETER PÅ BAGSÆDET

5. Bil-lotteri

Har I en lang biltur foran jer, før I rammer feriedestinationen, kan du forberede et sjovt bil-lotteri hjemmefra. Lav en spilleblade til hvert barn med tegninger af for eksempel et tog, en ambulance, et trafiklys, et byskilt, en lastbil. Vinderen er den, der først får krydset alle sine felter af.

5 nyttige tips til din kør-selv-ferie.

6. Gæt et dyr

En klassisk quiz-leg, der er sjov for både børn og voksne. I skiftes til at tænke på et dyr, og så skal de andre stille ja-nej-spørgsmål, indtil de kan gætte dyret. ’Har det fire ben?’, ’Lever det i Afrika?’

7. 50 km-poser

Forbered nogle små poser, som børnene får, for hver gang I har kørt 50 eller 100 km – alt efter hvor langt I skal. Poserne kan indeholde et lille stykke legetøj, klistermærker eller en lille snack som kiks, rosiner, slik eller juice.

8. Små sjove spil

Invester i lidt underholdning inden afgang. Det kan for eksempel være en rubiksterning – den kan også fås til mindre børn med kun fire felter på hver side. Et andet forslag er Sticky Mosaics, hvor børnene skal sætte små klistermærker på tal og dermed skaber et flot motiv.

Undgå at ferien bliver en skuffende affære med konflikter og sure miner.
FÅ DEN BEDSTE SOMMERFERIE MED FAMILIEN

ANDRE SJOVE AKTIVITETER

9. Lav en jeg keder mig-krukke

Sæt jer sammen med børnene og skriv en hel bunke små sedler med de sjoveste lege, I kan komme i tanke om. Det kan for eksempel være ’Lege restaurant’, ’Tegnekonkurrence’, ’Stopdans’ og ’Hvem kan holde en ballon i luften længst’. Læg alle sedlerne i en krukke – og nu kan I altid trække en seddel, hvis ungerne skulle kede sig.

10. Forhindringsbane

Lav en sjov forhindringsbane af de ting, I kan finde i sommerhuset, haven eller hvor I nu er. Lad børnene kravle over stole, under borde, gå balancegang og kaste en bold i vasketøjskurven. Det er lige så sjovt at sætte banen op som at gennemføre den.

11. Det smager af ….

Giv ungerne bind for øjnene og lad dem smage på alt godt fra køleskabet og køkkenskufferne. Giv dem en lille ske med for eksempel ketchup, pesto, yoghurt, rosin og kiks, og se om de kan gætte, hvad de smager på.

12. Mal på sten

Er I ude i naturen, kan I gå på jagt efter flotte, flade sten og bagefter hygge jer med at male dem som søde mariehøns, sommerfugle eller flotte mønstre. Kun fantasien sætter grænser, og det er virkelig hyggeligt.

Få fem kreative ideer med ungerne, som med garanti vil vække begejstring.
5 KREATIVE IDEER MED UNGERNE