Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sådan gør du din cykel forårsklar

Det er forår, solen skinner og det er blevet lunere i vejret, så nu gælder det om at få hevet cyklen ud af skuret og gjort den køreklar.

Der er nemlig mange gode grunde til at snuppe cyklen på arbejde. For det første får du masser af motion og frisk luft, du sparer penge på benzin og busbilletter, og du kan samtidig klappe dig selv på skulderen over at gøre noget godt for miljøet. Så hvad venter du på? Lad os få cyklen i topform!

 

God arbejdsstation

Start med at sørge for en god arbejdsstation, når cyklen skal have den store forårsoverhaling. Et cykelstativ bringer cyklen op i korrekt arbejdshøjde, så du ikke får ondt i ryggen, mens du rengør eller reparerer den. Hav alt værktøj og remedier på et bord inden for rækkevidde, så du hele tiden har overblik og ikke kommer ud i mærkelige stillinger for at nå tingene. Mange cykelstativer kan justeres i højden og endda klappes sammen efter brug, så det er plads til det både i en garage, et kælderrum eller et kosteskab.

cykelstativ.

Tip! Få inspiration til, hvordan du med fartleg kan bruge cyklen til effektive træningsøvelser i hverdagen.

 

Vask snavset væk

Sæt cyklen op på et stativ, så du kan komme til alle dele. Oversprøjt din cykel med vand og vask den med en blød børste og sæbevand. Skyl sæben af, og tør cyklen grundigt med et gammelt håndklæde. Har din cykel fået rustpletter på stellet eller fælgene, kan du nemt fjerne det ved at fugte lidt natron med vand, og gnide det på pletterne med en blød svamp eller gammel tandbørste.

Har din cykel stået gemt væk hele vinteren, eller har det trofast bragt dig rundt i vinterens sne og sjap?
GØR DIN CYKEL FORÅRSKLAR I 4 NEMME TRIN

Pump dækkene

Din cykel kører allerbedst, når der er luft i dækkene, så fat pumpen. Pas på, du ikke pumper dækket for hårdt. Tryk med et par fingre på dækkets slidbane, når du har pumpet – dækket skal ikke kunne give sig det store, når du trykker. En god slange holder samme tryk i op til en uge, så gør det til en vane at bruge fem minutter på at pumpe din cykel om søndagen – så er den klar til en ny uge.

 

Smør kæden

Børst først kæde og tandhjul grundigt fri for snavs, og dryp derefter med kædeolie, mens du drejer hjulene baglæns. En dråbe olie per led i kæden er nok til at få din cykel til at køre som …  smurt!

 

Få styr på det praktiske

Nogle ting er ikke til at undvære, når du cykler, så sørg for at have styr på de praktiske ting. Virker din lås – og har du nøglen? Har du lappegrejet i orden? Og hvad med cykellygter og regntøj, hvis det pludselig regner, eller du skal cykle om aftenen? Det er også en god ide at tjekke at din ringklokke virker, så du kan give signal.

 

Pep cyklen op

Nu er din cykel ren og velsmurt, og de praktiske ting er i orden, så nu kan du overveje at peppe din cykel op med lidt nyttigt gear, der gør cykelturen endnu sjovere. En god cykelkurv giver større køreglæde, da du slipper for at balancere med indkøbsposer, computertaske og ungernes tasker på én gang. Du kan også gøre din bagdel en tjeneste med en blød og behagelig gelesadel.

God tur!

Fra lørdag d. 6. til fredag d. 12. april 2019 kan du i Netto bl.a. finde reparationsstativ til cyklen, cykelpumpe, cykeltilbehør, kædelås. 
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.