Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sådan får du mest ud af dine smukke påskeliljer

Smukke gule påskeliljer lyser op i det spæde forår, og er indbegrebet af påske. Hvis du behandler dem rigtig, så kan en buket holde længe. Men stil dem ikke i vase med andre planter, og stil dem lagt fra frugtskålen. Find ud af hvorfor, og få flere tips og råd om påskeliljer her.

Påskeliljer i dvale

Så snart lyset vender tilbage og påsken nærmer sig, dukker de små bundter af påskeliljer op i alle forretninger. Beskedne små påskeliljeknopper i bundter i kasser. De står ikke engang i vand, for de er i dvale og venter kun på at komme i vand og få varme.

Smukke påskeliljer i vaser

  • Skær det tørre stykke af stænglen af i et skråt snit med en skarp kniv.
  • Stil påskeliljerne i koldt vand, så de ikke vokser for hurtigt og bliver ranglede.
  • Fjern blade der falder ned i vandet, og skift vandet undervejs, så det altid er frisk.
  • Stil ikke andre blomster i samme vase som påskeliljer. Påskeliljer udskiller et giftigt stof i vandet, som slår andre blomster ihjel.
  • Stil vasen med liljer langt væk fra frugtskålen. Frugt udskiller ethylen, når den modner, og det kan forkorte liljernes levetid.

Brug æggeskaller som små vaser til påskeliljerne – en sød dekoration til påskebordet

Smukke og giftige

Påskeliljer tilhører slægten Narcissus. Hele planten er let giftig, specielt for hunde og katte, som kan få dårlig mave, kaste op og blive sløve, hvis de spiser af planten eller løget. Det mest giftige er løget, som man endelig ikke må forveksle med et spiseløg. Saften fra påskeliljer kan godt give hudirritation.

Hvorfor Narcissus

Navnet Narcissus stammer fra den græske mytologi, hvor Narcissus, en smuk og selvoptaget ung mand, blev så forelsket i sit eget spejlbillede, at han ikke kunne foretag sig andet end at betragte sig selv i søens spejlbillede. Til sidst sygnede han hen, og der hvor han døde voksede en smuk blomst frem, som til evig tid må stå med bøjet hoved og spejle sig i vandet.

DJÆVLEÆG
Smagfulde og sjove æg, perfekte til påskefrokosten!