Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Indret haven med krukker

Havekrukker fyldt med farvestrålende blomster, grønne planter eller lækre krydderurter er et hit på altanen, terrassen eller i gårdhaven. Find de grønne fingre frem og få inspiration til at skabe dit eget hyggelige havemiljø.

Det eneste, du skal bruge, er et par smukke havekrukker, pottemuld, en lille skovl, en vandkande – og så en hulens masse planter.

VÆLG DE RETTE KRUKKER

Det ser flot ud, hvis du kombinerer havekrukker i forskellige størrelser – det kan være lerkrukker, keramikkrukker eller italienske terracotta-krukker. Uanset hvad du er til, er det vigtigt, at der er hul i bunden. Overskydende vand skal altid kunne komme væk, så dine planter ikke ender med at drukne. Står dine krukker på en altan eller et andet underlag, hvor vandet ikke må løbe ned på, skal du sørge for en underskål til. Skal dine krukker blive stående udenfor hele året, er det vigtigt at vælge frostsikre slags, så minusgraderne ikke får dem til at sprænge.

Vidste du, at… Grønne planter er ikke bare smukke – de er også gode for vores helbred? Læs hvorfor her.

GØR KRUKKERNE KLAR

Du kan bruge almindelig pottemuld til langt de fleste planter. Fyld dog først krukkerne med et godt dræn på 3-5 cm i bunden. Det kan være ituslåede potteskår, perlesten eller andet, som det overskydende vand kan sive ned igennem. Husk altid at gennemvande krukken, inden du begynder at plante.

Efter vinteren trænger din have til en grundig oprydning, så den kan blive klar til forårets friske og farverige blomster.
3 TRIN TIL EN FORÅRSFIN HAVE

HVAD SKAL DU PLANTE

Nu er krukkerne klar, men hvad skal du plante deri? Her får du tips til, hvilke planter, der er nemmest at holde i forskellige slags krukker.

Smukke krukker
Frodige og farverige blomster sætter kulør på dit lille havemiljø. Fuchsia er for eksempel skøn som krukkeplante og blomstrer rigt hele sommeren. Margueritten er også en populær krukkeplante, der blomstrer med det samme og pynter flot med sine mange hvide blomster. Lavendel er både dejlig at se på, dufter fantastisk og tiltrækker mange søde bier og brumbasser, som kan summe hyggeligt om dine planter hele sommeren.

Grønne krukker
Smukke, grønne planter skaber den helt rigtige stemning. Sukkulenter er nemme at holde og tåler udtørring – gå for eksempel efter husløg. En anden plante, der er utrolig nem at holde i krukker, er buksbom, der holder sig flot grøn hele året og nærmest passer sig selv.

Spiselige krukker
Drømmer du om at dyrke din egen frugt og grønsager, er blåbærbusken et godt sted at starte. Den trives bedst på en solrig placering og trives bedst, hvis du bruger en grov spagnum i krukken. Tomatplanten er også en god begynderplante, der er nem at få til vokse – sørg bare for at plante den i en stor krukke, da den har brug for masser af plads. De fleste krydderurter kan stå side om side i almindelig pottemuld, bare sørg for læ og masser af sol.

Hyggelige krukker
Du kan også skabe hyggestemning med dine krukker uden planter. Fyld i stedet krukkerne med sand, strandskaller og store bloklys, eller vælg fine plastikblomster til at skabe lidt ekstra hygge, hvis du slet ikke har grønne fingre.

 

VAND, VAND, VAND

Blomster og planter i krukker kræver meget vand, da jorden hurtigt tørrer. Hvis krukkerne står et solrigt sted, kan det være nødvendigt at vande hver dag eller flere gange om dagen, når det er varmt.

 

Fra lørdag d. 13. til fredag d. 19. april 2019 kan du i Netto bl.a. finde keramikpotter, kunstig plante, haveslange, planteunderskål på hjul.
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.

Det er tid til at bringe farver og blomster ud på terrasse og altaner. Risikoen for nattefrost er næsten væk, så det er nu, du skal pifte op med smukke sommerblomster, som holder hele sæsonen.
7 GODE SOMMERBLOMSTER TIL KRUKKERNE