Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

April – Så er det tid til at plante og så

Der er rigtig mange gøremål i haven i april. Vejret er stadig lunefuldt, men så snart jorden er omkring 10 grader, så er det plantetid. Mens du venter på varmen, kan du plante de forspirede sommerblomster om, gøre klar i drivhuset, og beskære rosenbuskene. 

Vent på varmen

Det kribler i fingrene for at gå i gang med at plante, men her i april er det vigtigt at jorden er varm nok, og at der ikke længere er risiko for frost. Hvis du er meget utålmodig, kan du dække jorden med klar plastik i 14 dage før udplantning – det får jorden til hurtigere at blive varm. Husk også at dække nyplantede blomster til, hvis der er risiko for frost og du ikke kan vente.

Tips! Når ukrudtet for alvor begynder at vokse frem, er det tegn på, at jorden varm nok til at du kan plante ud

Plant de forspirede sommerblomster om

Hvis du allerede har sat sommerblomsterne til forspiring, så er det nu tid til at dele spirerne og plante dem hver for sig enten i små potter. Brug f.eks. tørvepotter, som du kan plante direkte ud, når jorden er varm nok.

Vask drivhuset ned

Hvis du ikke fik tømt drivhuset i efteråret, så er det tid til at smide de døde planter ud, og vaske drivhuset ned, så råd og svamp ikke bliver overført til de nye planter. Start med at spule drivhuset indvendig og udvendig, og brug en stiv børste til at komme ind i alle revner og sprækker. Vask derefter alting over med sæbevand lavet af brun sæbe, som er fedtopløseligt og slår bakterier ihjel. Skyl efter med vand, det gør du nemmest med en haveslange.

Tidlige grøntsager

Hvis du har et drivhus eller en varm frostfri krog, så kan du så de mest kuldetolerante planter som gulerødder, kartofler, radiser og spinat i store potter eller direkte i jorden. 

Gang i krydderurterne

Så krydderurter som basilikum og persille i urtepotter og stil dem i vindueskarmen. Sæt søde skilte i, så du kan huske hvad der er hvad. I maj måned kan du rykke krydderurterne udenfor enten i drivhuset eller en lunbeskyttet krog.

Klip rosen

Nu er det tid til at beskære roserne. Døde grene skal fjernes og rosen skal klippes til. Har du en klatre- eller slyngrose, hvorfor så ikke lege med formen og evt. lade den gro over et espalier eller en rosenbue.