Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

4 ideer til DIY påskeæg

Påskeferien venter lige om hjørnet, og det er tid til at hygge med gækkebreve påskepynt og påskeæg i alle afskygninger. Måske kigger påskeharen også forbi, så børn og barnlige sjæle kan gå på påskeægjagt i haven eller ude i naturen.
Her får du fire ideer til hjemmelavede påskeæg, som du kan kreere sammen med ungerne.

Det klassiske påskeæg med godter indeni

Det fine todelte påskeæg i pap med flotte mønstre udenpå vækker glade påskeminder hos de fleste. Æggene fås i forskellige størrelser og er oplagte at gemme i haven og sende børn og voksne ud på jagt til påskefrokosten. Det er en hyggelig tradition, der er et godt afbræk til at sidde stille om bordet – og giver dejlige røde kinder.

Fyld ungernes med små chokoladeæg, chokolade-harer og måske en lille pakke LEGO eller en lille bamse, og giv de voksne påskelys i øjnene med lækre chokoladeæg med marcipan og nougatfyld.

 

Tag en fin fletkurv under armen til at samle æggene ind i. Her kan du også have lidt juice og en termokande med kaffe i, hvis I ender med at være ude i naturen lidt længere.

 

Få masser af inspiration og guides til hvordan du dækker dit bord til påskefrokost nedenfor.
3 TYPER BORDDÆKNING TIL PÅSKEFROKOST

Pynt æg med perler, pailletter og bånd

At puste æg er en anden af påskens mange hyggelige traditioner. I stedet for at male æggene, kan I pynte dem med pailletter, perler og smukke silkebånd. Eller hvad med at lave en sød figur ved at beklæde ægget med stof, sætte klisterøjne på og bruge piberensere til arme, ben og ører.

De færdige kunstværker pynter fint både som ophæng på grene og som påskedekoration på bordet.

 

Du kan også bruge æggene som bordkort. Bind et bånd om ægget med et lille stykke karton og skriv navnene på med en sort tusch – det giver påskebordet et ekstra personligt look.

Tip! I kan også skære toppen af ægget, fylde det med var og så karse deri – en påskeklassiker, der både pynter og smager skønt på en æggemad. Du kan også få tips til at lave søde karsedyr i denne guide med 7 ideer til påskepynt.

Påsken står for døren, og vi har samlet syv søde ideer til påskebordet.
7 SØDE IDEER TIL PÅSKEBORDET

Flamingo æg med STOF og pailletter = påskehare

Et æg af flamingo kan snildt blive til en sød påskehare, der kan pynte i vindueskarmen, på påskebordet eller i børneværelset.

Beklæd et flamingo-æg med et stykke stof, og så er det ellers bare om at give den gas med limpistolen. Farverige piberensere kan foldes som lange ører og knurhår til haren, og pailletter og små pomponer kan bruges til pynt, snude og haledusk, som limes direkte på stoffet. Sæt et par klisterøjne på, og så har du en nem, kreativ påskehare, der kan bruges år efter år.

Smukke gule påskeliljer lyser op i det spæde forår, og er indbegrebet af påske. Hvis du behandler dem rigtig, så kan en buket holde længe.
SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DINE SMUKKE PÅSKELILJER

Mal sten-påskeæg

De fleste børn elsker at male på sten, og det kan også sagtens være en rigtig hyggelige påskeaktivitet. Start med en tur i skoven eller på stranden, hvor I leder efter flotte, glatte sten. Giv dem en tur i sæbevand, og så er I klar til at male. Brug stenmaling eller akrylmaling i forskellige farver, og forvandl stenene til flotte mønstrede påskeæg, knaldgule kyllinger og nuttede påskeharer. Lad de fine, farvestrålende sten pynte på påskebordet.