Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

3 typer borddækning til påskefrokost

Er du til det traditionelle, stilrene eller børnevenlige påskebord? Vi har dækket tre flotte borde til påskefrokost med vidt forskellig bordpynt. Få masser af inspiration og guides til hvordan du dækker dit bord til påskefrokost nedenfor.

Det stilrene påskebord 

Dette bord er holdt i neutrale og douche farver for et simpelt og stilrent look. Bring foråret på bordet med grene fra haven eller med blomster og grene fra blomsterhandleren.

 

SERVIET MED ÆG

Serviet med æg, sådan gør du:

Fold servietten og læg den vinklet som en trekant, hvor du sørger for, at de to spidser på siderne er lige foldet. Rul derefter spidsen i midten mod langsiderne til du har en ’stof-pølse’. Læg et æg i midten og saml langsiderne omkring ægget. Saml derefter de to sider med snor eller et fint bånd, som passer til den farvepalette resten af bordet holdes i. Tegn et lille smilende ansigt, en lille kanin eller brug ægget som bordkort og skriv navn på ægget med en sort tusch.

 

REDER MED FJER OG ÆG

Reder med fjer og æg, sådan gør du:

Brug fine forårsgrene som en del af borddekorationen. Tag 2 til 3 af de tyndere grene, bøj dem til en cirkel – uden at knække grenene – og saml cirklen med snor eller bånd. Lav gerne et par cirkler i lidt forskellig størrelse til at fordele på dit påskebord for et naturligt og ’tilfældigt’ look. Når du har fordelt cirklerne af grene på bordet, lægger du hvide fjer i midten af cirklen og placerer et par påskeæg i midten. Fjer kan købes i hobby-butikker, og som æg i reden kan du enten bruge rigtige kogte æg, dragéæg, marcipanæg eller lignende – kun fantasien sætter grænser.

 

GREN MED ÆG

Placer nogle smukke forårsgrene i en fine facetslebet vase og pynt med simple dekorerede påskeæg og små søde påskeharer for at give borddækningen noget højde og fylde.

Psst! Prøv denne opskrift på smagfulde djævleæg til påskefrokosten.

 

Det traditionelle påskebord

Dette bord er holdt i traditionelle påskefarver, hvor gul er den primære farve. Påskestemningen kommer fra påskeliljer, pilegrene med gæslinger og æggeskaller med karse. Bordet består af naturfarver med en hør dug, påskeharer i træ og blomster/grene.

TIP! Sådan får du mest ud af dine smukke påskeliljer

 

ÆG I GLASKUPPEL MED BUND

Æg i glaskuppel, sådan gør du:

Som den primære borddekoration, er der brugt en glaskuppel med æg. Kombinere de brune og hvide æg med æg farvet i naturlige farvestoffer. Disse vil give en jordnær og mat finish. For at give de hvide æg en fin gullig nuance er de kogt i vand med spinat og afkølet i det grøn/gule vand natten over. Rundt om glaskuppel er der bundet sejlgarn, som er i tråd med det jordnære udtryk.

Se guiden for naturlig farvning af æg i artiklen: 7 søde ideer til påskebordet

 

SERVIET MED GREN OG LYS I ÆG

Serviet med gren og lys i æg, sådan gør du:

Fold servietten til en aflang firkant, bind sejlgarn løst omkring servietten og læg en pilegren med gæslinger i midten af servietten. Som en ekstra borddekoration placer her æggeskaller i æggebæger med et fyrfadslys. Når du skal lave æggeskallerne, skal du give de rå æg et lille gok i toppen, pille et hul, og derefter kan du hælde æggeblomme og -hvide ud af skallen. Skyl ægget og placer et fyrfadslys i midten.

 

ÆG MED KARSE OG PÅSKEHARER

Æg med karse, sådan gør du:

Giv de rå æg et lille gok i toppen, pil et hul, hæld æggeblomme og -hvide ud og skyl skallerne grundigt. Hvis du er i overskud af tid, kan du så frøene i vat direkte i æggeskallerne. På under en uge har du små planter af karse, som du kan servere for dine gæster i de afskårne æggeskaller. Er du derimod i tidspres, kan du også købe en pakke med karse, som du deler i små portioner og placerer i æggeskallerne, inden dine gæster ankommer. Placer nogle få æg med karse rundt omkring på bordet for en sjov og alternativ bordopdækning, og kombiner med søde, små påskeharer i træ.

 

Det børnevenlige påskebord

Dette bord er i mange farver og har et børnevenligt udtryk med finurlige detaljer.

 

PÅSKEÆG OG KARSEÆG

Påskeæg og karseæg, sådan gør du:

Tag et traditionelt påskeæg i pap og brug det som skål til påskeslik i stedet for almindelige skåle. Da der findes mange variationer af dette påskeæg, kan du vælge det, som tiltaler dig mest eller passer i dit farvetema, og dermed skabe et personligt påskebord.

Giv de rå æg et lille gok i toppen, pil et hul, hæld æggeblomme og -hvide ud og skyl skallerne grundigt, hvorefter du kommer lidt vat i bunden af ægget og sår små karsefrø. Er du i tidsnød, kan du købe en pakke med karse, bryde den i mindre totter og komme dem direkte i æggeskallerne. Lim øjne på æggeskallen, så det bliver små finurlige venner med karsehår. Øjne kan købes i din nærmeste hobby-butik.

 

BUR MED SMÅ PÅSKEDYR

Som den primære dekoration på det børnevenlige påskebord, er der placeret et bur med små påskedyr. Kaninen og påskekyllingerne placeres på hø (på billedet papirs-fnuller fra en makuleringsmaskine). Børnene kan leg med dyrene, mens der spises, eller imens de venter på maden bliver serveret.

Psst! Den perfekte forret til påskebordet: Konfiteret laks med frisk forårssalat 

 

KANINSERVIET

Kaninserviet, sådan gør du:

Fold servietten og læg den vinklet som en trekant, hvor du sørger for, at de to spidser på siderne er lige foldet. Rul derefter spidsen i midten mod langsiderne til du har en ’stof-pølse’. Saml siderne så de er lige lange, og bind derefter en snor rundt om enden, så det ligner to kaninører. Klip en kaninsnude i pap og tegn knurhår, tænder og snude på. Læg derefter den tegnet kaninsnude på den foldet serviet.

Vil du gerne have mere inspiration til påsken? Påskepynt: 7 ideer til dig og dit barn 


Fra lørdag d. 3. marts til fredag d. 16. marts 2018 kan du i Netto finde en masse fine varer du kan bruge til borddækning af påskebordet.
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.