Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

3 trin til en forårsfin have

Efter vinteren trænger din have til en grundig oprydning, så den kan blive klar til forårets friske og farverige blomster. Er du i tvivl om, hvordan du starter bedst ud, så følg de gode råd her.

1. Ryd op i haven

Start med at klippe grene og kviste, der er tæt på at falde ned, og riv overflødige blade væk fra terrassen og græsplænen. I foråret er jorden stadig kold, men du kan sagtens rydde op i bedene og luge ukrudt. Noget af det mest almindelige ukrudt er burresnerre, hønsetarm og mælkebøtter, der dør i løbet af vinteren, men kommer stærkt igen til foråret. Husk at få hele roden op, så du undgår, at det vokser hurtigt op igen. Du kan luge hver tredje uge fra april til sankthans, hvilket løber op i cirka seks gange. Det burde være nok til, at du ikke har problemer med ukrudt i din have resten af sommeren.

2. Skrub drivhuset rent

Dyrker du grøntsager i et drivhus, skal det også gøres klar til en ny sæson. Først og fremmest skal dit drivhus have en ordentlig omgang rengøring efter at have stået tomt hele vinteren. Skrub alger og skidt væk fra overfladerne, og spul efter med din have-slange, så overfladen bliver helt ren. Herefter får du brug for jord, plantesække, frø, flamingo- eller trækasser til at plante i. Fyld dine plantesække med frø af de udvalgte grøntsager, du ønsker at dyrke i dit drivhus.

3. Gør terrassen klar

Har du en stenterrasse, er det nu, du skal i gang med at rengøre fliserne. I løbet af vinteren er der vokset alger, mos og ukrudt, som kan være svært at få bugt med, når det bliver varmere. Tag et kosteskaft, og hamr et 2,5 tommersøm i bunden, hvorefter du bukker sømmet. Kør sømmet frem og tilbage mellem fliserne, indtil ukrudtet er helt væk. Herefter skal du sprede fugesand og sørge for at feje det ned i fugerne. De næste par uger skal du jævnligt feje fugesandet frem og tilbage med en kost, så du fylder fugerne mellem fliserne – på den måde fjerner du den værste algevækst og får samtidigt begrænset ukrudtets mulighed for at vokse sig op mellem fliserne. Har du en træterrasse, kan den også være hårdt ramt af alger, som du kan fjerne med vand og børste.

Tip! Du kan sagtens gå i gang med at plante forårsblomster i dine krukker, da mange blomster klarer sig fint i de lave temperaturer. Det gælder for eksempel anemoner og narcisser, som du kan fylde haven med for at give haven forårsstemning og farve. Husk at rengøre dine krukker, før du kommer ny jord og blomst i.