Mandler, hasselnødder og valnødder - ingen jul uden de knassende nødder. Vi giver dig tips og tricks til, hvordan du også kan bruge de skønne vintergodter.
Vi elsker mandler, og de passer godt til julens mad. Brug dem som de er, eller salt dem inden du bruger dem i madlavningen. Saltede mandler er altid godt at have ved hånden, de er perfekte som snack og i skønne salater. Lav en stor portion og opbevar dem på glas.
Sådan laver du saltede mandler:
Saltede mandler smager fantastisk i rå grønkål- eller rødkålssalat, tilsæt også tørret frugt eller granatæble eller appelsin til salaten.
Hasselnødder har en hinde ligesom mandler, og ligesom det kan være en god ide at smutte mandler, så kan du også med fordel afskalle hasselnødderne, for det giver dem en lidt sødere og mildere smag.
Sådan afskaller du hasselnødder
Læg hasselnødderne på en bageplade og varm dem i ovnen ved 175 grader i 10 minutter. Tag hasselnødderne ud af ovnen og nulre dem i et viskestykke eller mellem hænderne, så gnider du hinderne af.
Vidste du at friske nødder nemt bliver harske pga. deres høje fedtindhold, så frys de nødder du ikke skal bruge, så holder de længere.
Valnødder er dejlige og fede i smagen. Du kan bruge dem i bagværk, salater og varme retter, ligesom de andre nødder. Du kan også lægge dem i honning og servere dem til ostebordet, hvor de smager himmelsk til f.eks. blåskimmelost. Et glas med de søde fristelser er også en rigtig dejlig hjemmelavet værtindegave.
Sådan laver du valnødder i honning
Opbevar honningvalnødderne mørkt og køligt, så holde de sig længere.