Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Julefrokost: Sådan underholder du børnene

Det er tid til at samle familie og venner til årets julefrokost, men for de små kan det hurtigt blive kedeligt at sidde ved bordet. Undgå at de forsvinder ind foran fjernsynet ved at forberede lidt underholdning i børnehøjde. Her får du tre gode ideer, som både store og små kan hygge sig med både under og efter maden.

 1. KUNSTVÆRKSTED

Har I god plads ved bordet, kan børnene få hver deres lærred at male på. Stil an med pensler, maling og vand til at skylle penslerne i – og lad børnene udfolde deres kreative talenter. Har de svært ved at finde på noget at male, kan I stille opgaver, de skal løse: Mal den, de sidder over for, julebordet som stilleben eller måske det, de ønsker sig allermest til jul.

Tip! Lad børnene hygge sig med at pynte brunkager, så de ligner snemænd og rensdyr. Se, hvordan her.

 

2. TEGN PÅ BORDET

En simpel og sjov løsning er at dække bordet med en hvid dug, som ungerne gerne må tegne på. Stil farveblyanter eller tekstilpenne klar, og lad dem skrive deres eget navn og lave personlige tegninger omkring deres plads. De vil elske, at de for en gangs skyld ikke behøver at holde sig inden for papiret, men bare kan slippe fantasien løs.

Tip! Har du ikke en gammel dug at ofre, er en hvid papirdug et godt alternativ - men husk plastikunderlag, så spisebordet ikke får sig en uventet makeover.

3. HJEMMELAVEDE JULEKUGLER

De fleste børn elsker at klippe og klistre, så lad dem lave deres egne fine julekugler til juletræet derhjemme. Stil an med masser af lim, strø-glimmer, perler, maling, pensler og satinbånd, så de kan dekorere julekuglerne med smukke mønstre, glitrende hjerter eller måske endda en pokémon eller en anden af deres yndlingsfigurer. Du kan også købe gennemsigtige plastjulekugler, som de ikke skal dekorere udenpå, men indeni. Det kan for eksempel være med lidt kunstig sne i bunden og en lille legetøjsbil med et juletræ på taget.

 

4. LAV TRYLLEDEJSFIGURER TIL JULETRÆET

Trylledej er altid sjovt at lege med og kan også bruges til at lave pynt til juletræet. Du skal bare bruge en god portion trylledej og kageudstikkere i diverse former som hjerter, juletræer, engle. Det er også godt at have lidt forskellige knive, gafler og tandstikker til at lave detaljer med – og så selvfølgelig hobbymaling til at dekorere figurerne med til sidst.

Sådan gør du:

  1. Forbered trylledejen, inden gæsterne kommer. Ælt 2 dl hvedemel, 2 dl fint salt, 1 dl vand og 1 spsk. olie godt sammen, og lad dejen hvile en times tid.
  2. Når ungerne er klar, skal trylledejen bare på bordet, og så kan de lave lige det, de har lyst til. Husk at lave huller i toppen af figurerne, så de kan få en snor i til juletræet.
  3. Er det tynde figurer, skal de bages i cirka tre timer ved 100 grader.
  4. Når figurerne er kølet af, kan I male dem med hobbymaling og pynte med glitter. Giv dem en gang limlak til allersidst, så holder de bedre.
Netto tilbudsavis