Ingen december uden den søde duft af krydret, varm gløgg, som spreder julefred og -hygge, så kom i gang allerede nu. Vi giver dig inspiration til den røde, den hvide og den alkoholfrie juledrik, og så får du også lidt baggrundsviden om gløgg, du kan underholde julegæsterne med.
Den traditionelle gløgg ses i flere udgaver, men basen består primært af rødvin og forskellige krydderier. Hvis du hopper på den nemme løsning og køber gløggen færdiglavet, kan du sagtens finde super gode og lækre udgaver i butikkerne. Inden du serverer den færdiglavede gløgg for dine gæster, kan du eventuelt give den et lille pift:
Den hvide gløgg, er endnu ikke slået ordentlig igennem på de danske juleborde, men den hvide variant er super delikat og festlig i form af et anderledes og mere friskt alternativ til den tunge, røde gløgg. Udskift rødvinen med en tør hvidvin, og sørg for at putte masser af smag i, krydder for eksempel med kardemomme, kanel eller ingefær – og så kan du pifte hvidvinen op med sødt hyldeblomstsaft eller æblemost.
Tips til servering
I den alkoholfrie gløgg kan du vælge enten at bruge en alkoholfri vin eller eksperimentere med en kombination af opvarmet æblemost og hyldeblomstsaft som grundbase. Denne udgave af gløggen er mindst lige så lækker som den hvide og røde gløgg, og her kan børnene også være med. Når du bruger æblemost og hyldeblomstsaft, bevæger gløggen sig over i de sødlige toner, og derfor kan du give den kant og kraft ved at tilføje citron, appelsinskal, ingefær eller julekrydderier som nelliker, kanel, kardemomme eller allehånde.