Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Ideer til dekorativt ophæng af pakkekalender

En pakkekalender med små gaver hver dag i december er en tradition hos rigtig mange børnefamilier, men hvordan skal den se ud? Her får du gode ideer til, hvordan du kan præsentere pakkekalenderen, så den ikke kun tænder julelys i små øjne, men også hos dig, der drømmer om et smukt pyntet julehjem.

garnJuletræ

Har du en tom væg, er det superflot med et minimalistisk juletræ, som du binder sammen af garn. Se hvordan du gør i filmen nedenfor. 

Det skal du bruge:
- En træplade
- Søm
- Garn f.eks. grøn med glimmer

Sådan gør du:
Placere søm i træpladen, så du med garnet kan lavet et juletræ. Sno garnet rundt om et start-søm, og fortsæt rundt om de andre søm, indtil du har det ønskede juletræ mønster. Dekorere garnjuletræet med pakkekalender.

Psst! Du kan også lave garnjuletræet direkte på væggen. Hvis du ikke ønsker huller i væggen så kan du med fordel bruge selvklæbende kroge.

 

Troldegren

Den klassiske troldhassel er med sine mange små krogede grene ideel til at hænge de små gaver på. Lad troldegrenen hænge ned fra loftet, eller stil den i en høj vase, og hæng gaverne på med flotte bånd sammen med glitrende julekugler. Du kan også spraymale grenen i en flot guld- eller sølvfarve, der matcher gavepapiret for at give den et ekstra julestrejf.

 

Husk! Det er ikke kun pakkekalenderen, der tæller ned til jul. Planlæg årets adventskrans - skal den være sukkersød, traditionel, kitsch - eller mest af alt bare nem at lave? Så bliv inspireret her

Få ideer til sjove gaver til både de små, teenagerne og de voksne.
9 TIPS TIL PAKKEKALENDEREN TIL HELE FAMILIEN

Uro i loftet

En pakkekalender-uro er en anden ide, du nemt kan føre ud i livet. Lav en krans af eksempelvis gran eller grene (ligesom en adventskrans) - sørg for at bruge stærk tråd til at samle kransen. Bind rød silkesnor i fire ”hjørner” af kransen, så den kan hænges op i loftet (igen – ligesom en adventskrans). Hæng gaverne på kransen med flot bånd i forskellige længder. Når en gave er blevet taget af kransen, kan du hænge et stykke julepynt på snoren i stedet. Så ser den ikke tom ud, men forvandles i stedet til en juledekoration.

 

Gaver i kugler

Gennemsigtige plastkugler, man kan skille ad (lidt ligesom et kinderæg) er geniale til små pakkekalendergaver. Pak gaverne flot ind og læg hver gave i en gennemsigtig plastkugle og hæng dem op. Du kan hænge dem på en troldegren, et trappegelænder eller blot lade dem hænge ned fra loftet i forskellige længder. Kuglerne kan genbruges år efter år, men også forvandles til flot pynt til juletræet.

 

TIP! Fylder nogle af kalendergaverne lidt for meget til at hænge i en uro eller blive pakket ind i en julekugle, kan du gemme gaven et sted i huset og i stedet pakke en lille ledetråd ind, der kan guide dit barn på rette spor.